• DOLAR 32.194
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2515.104
  • ...
Elebaşı Herzog “insani ara” istemişti İŞGALCİ VAHŞETE ARA VERMİYOR
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul

Filistin resmi haber ajansı WAFA'ya göre, işgalci katil ordusu, Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine, savaş uçakları, obüsler ve savaş botlarıyla bombardımanını sürdürdü. Vahşete ara vermeyen barbar ordusunun Gazze'nin bölgedeki Han Yunus’ta Nasır Hastanesi yakınlarında Filistinli "Vadi" aile üyelerinin bulunduğu alanın bombalanması sonucu 28 kişi katledildi, çok sayıda kişi yaralandı. Bombardımanda Han Yunus'ta 3, Absan beldesinde 2 Filistinli katledildi. Rejim uçaklarının, Gazze’de sivil bir aracı bombalaması sonucu 7 Filistinli katledildi, çok sayıda kişi yaralandı. Cibaliya'da saldırıda "Halle" ailesine ait yıkılan evin enkazından çoğu kadın ve çocuk 30 kişinin cenazesi çıkarıldı. Yerinden edilmiş Filistinlilerin de bulunduğu evin enkazında hala çok sayıda kişinin cansız bedeninin bulunduğu belirtiliyor. İşgalci katillerin dün sabah saatlerinde Cibaliya'da hedef aldığı "Ed-Debs" ailesine ait evin enkazından da 6 kişinin cenazesi çıkarıldı.

Sağlık ekipleri ve siviller, Gazze'nin Beyt Lahiya bölgesinde bulunan Endonezya Hastanesi civarında, Tel ez-Zater bölgesinde ve başta El-Curn Mahallesi olmak üzere Cibaliya Mülteci Kampı'nda Filistinlilere ait parçalanmış cesetler buldu. İşgal rejimine ait obüslerin Gazze Şeridi'nin orta kesimlerindeki Nusayrat Mülteci Kampı'nda bir evi hedef alması sonucu da çok sayıda kişi yaralandı.

NUSAYRAT MÜLTECİ KAMPI'NA DÜZENLENEN SALDIRIDA 18 FİLİSTİNLİ ŞEHİD EDİLDİ

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre, işgal rejimi savaş uçaklarının Gazze'nin orta kesimlerinde yer alan Nusayrat Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırı sonucu en az 18 Filistinli şehid edildi, onlarca kişi yaralandı. Han Yunus'ta da işgalci teröristler, el-Emel Mahallesi'nde "Arafe" ailesine ait bir evi bombaladı. İşgalci teröristlerin sözde ordusu, Gazze'nin Cibaliya bölgelerindeki Eski Gazze Caddesi'nde bir su arıtma sistemini hedef alarak yerle bir etti. Filistin Kızılay’ından yapılan açıklamalarda Gazze'nin Han Yunus bölgesindeki Filistin Kızılay’ına ait el-Emel Hastanesi'nin barbar ordu tarafından yoğun bir şekilde bombalandığı bildirildi.  AA

İşgalci doğrudan hedef alıyor

99 GAZETECİ KATLEDİLDİ

Gazze - Gazze'deki hükümete bağlı Medya Ofisi, siyonist işgal rejiminin hava bombardımanında bir gazetecinin daha katledildiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, Gazze Şeridi'nin orta kesimlerindeki Nuseyrat'ta, ailesinin evinin bombalanması sonucu gazeteci Muhammed Halife'nin şehid olduğu belirtildi. Açıklamada, Halife ile birlikte ailesinden çok sayıda kişinin de şehid olduğu aktarıldı. İşgalcilerin 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda katledilen gazetecilerin sayısının 99'a yükseldiği kaydedildi. Medya Ofisi, daha önce yaptığı açıklamada, siyonist rejimin Gazze'de gazetecileri "Filistin anlatısını susturmak, gerçekleri gizlemek, haber ve bilgilerin bölgesel ve uluslararası kamuoyuna ulaşmasını engellemek amacıyla kasıtlı olarak katlettiğini" belirtmişti. (İLKHA)

HAMAS’tan Hüsam Bedran:

İŞGALCİ ELİMİZDEKİ YAHUDİ

ESİRLERİ ÖLDÜRMEKTE KARARLI

HAMAS Siyasi Büro Üyesi Hüsam Bedran, siyonist işgalcilerin, esirleri kurtarmak gibi bir gündeminin olmadığını, halkını ve esir ailelerini aldattığını vurguladı.

Dış Haberler Servisi

Bedran, yaptığı açıklamada, siyonist rejimin HAMAS'ı ortan kaldırmak istediğine dair yaptığı açıklamaları hatırlatarak, bir yandan da sözde ortadan kaldırmaya çalıştığı HAMAS'la esir takasını müzakere etmeye çalışarak kendisiyle çeliştiğini vurguladı. İşgal yetkililerinin, yeni bir esir takası anlaşması hakkındaki açıklamalarının, kendi kamuoyundaki baskıyı azaltmaya yönelik hamleler olduğunu vurgulayan Bedran, işgalin, direniş tarafından tutulan tüm esirleri öldürmek için kararlı olduğunu, Netanyahu ve Savaş Konseyi'nin esirlerin hayatlarıyla ilgilenmediğini kaydetti. Bedran, Filistin'deki tüm direniş gruplarının ortak bir karar vererek; düşman esirlerinin takasının ancak saldırılar tamamen durunca müzakere edilebileceğini vurguladı. Bedran, "İşgal, esirler meselesiyle ilgili ciddi ve gerçek tekliflerde bulunmadı. Daha ziyade manevralar yapıyor, yalan söylüyor, yanıltıyor ve esirlerin ailelerini kandırmaya çalışıyor." diye ekledi.

BM yetkilisi:

GAZZE'DE NÜFUSUN DÖRTTE

BİRİ AÇLIKTAN ÖLÜYOR

Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) İletişim Direktörü Juliette Touma, işgal rejimi saldırılarına maruz kalan Gazze'deki mevcut durumun "ürpertici" olduğunu belirtti.

İstanbul

Touma, işgalcilerin 7 Ekim'den bu yana aralıksız havadan, karadan ve denizden yoğun bombardımanına maruz kalan Gazze'deki duruma ilişkin BBC Radio 4'ün Today programında konuştu. UNRWA'nın sosyal medya hesabından da paylaşılan açıklamasında Touma, "Gazze'deki mevcut durum ürpertici. Nüfusun dörtte biri açlıktan ölüyor" ifadelerine yer verdi. Gazze'de 600 bine yakın kişinin ciddi açlıkla mücadele ettiğine işaret eden Touma, bu durumun ablukanın sürmesi ve gıda dahil olmak üzere temel malzemelerin temin edilememesinin doğrudan bir sonucu olduğunu vurguladı. BM yetkilisi Touma, "Şu anda ihtiyaç duyulan şey insani ateşkes ve Gazze Şeridi'ne insani yardımın arttırılmasıdır. Geçenlerde ben oradayken insanlar sadece bundan bahsediyordu." Açıklamasında bulundu. AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir