• DOLAR 32.204
  • EURO 34.955
  • ALTIN 2416.148
  • ...
Türkiye ile Romanya arasında kritik anlaşma! Ticaret hedefi açıklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hüseyin Aydemir

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Romanya Başbakanı Marcel Ciolacu ile görüşmesinin ardından iki ülke arasında 6 anlaşmaya imza atıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ortak basın toplantısında konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

Romanya Başbakanı ve heyetini yüksek düzeyli strateji iş birliği konseyimizin ilk toplantısı vesilesiyle Ankara'da misafir etmekten büyük memnuniyet duyuyorum. Başbakanlığım döneminde 2011 yılında Romanya ile ilişkilerimizi stratejik ortalık seviyesine taşımıştık. İlişkilerimizde yeni bir tarihi dönemeci daha almış olduk. İlişkilerimizi kapsamlı bir şekilde ele aldık.

TİCARET HEDEFİ 15 MİLYAR DOLAR
Karşılıklı ticaret hacmimiz 2 yıl üst üste 10 milyar dolar seviyesini aştı. Hedefimiz 15 milyar dolara ulaşmaktır.

Enerji alanında iş birliğimizi artırmanın yolları üzerinde durduk. Savunma sanayi iş birliğinde son dönemde önemli bir ivme yakaladık. Romanya ile bölgemizin güvenlik ve istikrarına katkı sağlıyoruz. 4 adet uçağımız Romanya hava sahasında 4 ay boyunca görev yaptı.

Terörle mücadelede görüşmelerimizin gündeminde yer aldı. PKK ve FETÖ gibi terör örgütleriyle mücadelede Romanya'dan beklentilerimizi paylaştık. Romanya'da yaşayan Türk ve Türk tatar toplumlarını aramızdaki dostluk köprüsü olarak görüyoruz.

TÜRKİYE'DEN ROMANYA'YA VİZESİZ ZİYARET
Rumen vatandaşlarının ülkemize kimlikle seyahatini mümkün kılacak düzenlemeyi hayata geçirdik. Bu şekilde beşeri münasebetlerimizin artacağına inanıyoruz

Bu haberler de ilginizi çekebilir