• DOLAR 32.251
  • EURO 35.002
  • ALTIN 2418.465
  • ...
Hanzala kimdir? Hanzala neyi simgeliyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistinli Naci-el Ali'nin, oluşturduğu çizgi karakter Hanzala Filistin meselesinin sembolü haline geldi. 

 Hanzala tam 53 yıldır 10 yaşında, doğduğu yer olan Filistin'e geri dönene kadar  zaman onun için donmuş durumda. Ayakları çıplak, sırtı dönük bir aktivist Ayakları çıplak, üstü başı kirli ve tüm dünyaya sırtı dönük bir Filistinli çocuk Hanzala..

Neden sırtı dönük sorusuna  Naci el-Ali  şöyle cevap veriyor; “Arapların saygınlığı tamir edildiğinde, Arap bireyleri özgürlüklerini ve insaniliklerini geri kazandıklarında.” şeklinde cevap veriyor. Ellerini arkada kavuşturmasının nedenini ise El Ali şöyle anlatıyor: “Bize Amerikan usulü çözümlerin sunulduğu bir zamanda, Hanzala'nın ellerini arkada kavuşturması bir reddin ifadesidir.”

1987 yılının Ağustos ayında Hanzala yetim kaldı. Naci el- Ali  Londra'da yolda yürürken arkasından onu takip eden İsrail ajanlarının suikastı sonucu şehit oldu. Hanzala yetim kaldı ve bir daha hiç yüzünü bize dönemedi.

Naci el-Ali'nin oğlu Halid, verdiği bir röportajında, babası için Hanzala karakterinin önemine dair şunları söylemişti:

"Hanzala hiç büyümeyen bir çocuk. Çocuk yaşta Filistin'den ayrıldı. Zaman onun için Filistin'den sınır dışı edildiğinde durdu. Babam Hanzala'nın yalnızca Filistin'e, evine geri döndüğü zaman büyüyeceğini söylerdi. Hanzala fakir bir çocuk. Pek iyi görünümlü değil, ayakları çıplak, kıyafetinde yamalar var, saçları dağınık. Yani sahip olmayı hayal ettiğiniz çocuk değil. Hanzala bir yönüyle babamın vicdanını temsil ediyor. Hiç yalan söylemeyen, sonuçları ne olursa olsun düşündüğünü söyleyen, doğru tarafta olmaya çalışan bir çocuk. Yani Hanzala babam Naci el-Ali için bir pusula gibiydi, onu her zaman Filistin'e yönlendiren bir pusula. Pusulalar normalde kuzeyi gösterir, Hanzala'nın pusulası ise daima Filistin'e dönüktür."

Bu haberler de ilginizi çekebilir