• DOLAR 32.76
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2445.142
  • ...
Muğla'da 700 mapa şamandıra kurulacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakan Özhaseki, "Koylardaki yat ve teknelerin deniz yaşamına zarar vermelerini ve atıklarını denize bırakmalarını önlemek için pilot bölge ilan ettiğimiz Göcek'te 700 mapa şamandıra kuracağız. Denizlerin ormanları olarak tanımlanan deniz çayırları ve denizaltı biyoçeşitliliği korunacak. Sistemle koylardaki ağaçlara, tarihi ve kültürel yapılara bağlanan tekne halatlarının zarar vermeleri ve en önemlisi yatların atık boşaltımı yaparak koyları kirletmeleri önlenecek." dedi.

Özhaseki, koylardaki yat ve teknelerin deniz yaşamına zarar vermeleri ve atıklarını denize bırakmalarını önlemek için pilot bölge ilan edilen Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlı Göcek'te 700 mapa şamandıra kuracaklarını bildirdi.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, deniz altı biyoçeşitliliğini, koyların temizliği ve deniz suyu kalitesini korumak için harekete geçti. Bu kapsamda Fethiye-Göcek Özel Çevre Koruma Bölgesi'ne mapa şamandıra sisteminin kurulması için çalışma başlatıldı.

Bakan Özhaseki, geçen hafta Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı sonrası gazetecilere açıkladığı Mapa Şamandıra Projesi'nin detaylarını anlattı.

Yat ve teknelerin koylarda geçirdikleri süre boyunca deniz yaşamına zarar vermesini önlemek için bu projeyi hayata geçireceklerini belirten Bakan Özhaseki, şunları söyledi: "Koylardaki yat ve teknelerin deniz yaşamına zarar vermelerini ve atıklarını denize bırakmalarını önlemek için pilot bölge ilan ettiğimiz Göcek'te 805 kilometrekarelik alanda yeni mapa ve şamandıralar kuracağız. Türkiye Çevre Ajansı tarafından Göcek'te kurulacak mapa şamandıra sayısı ise 700 olarak belirlendi. Mapa Şamandıra Projesi'ni hem deniz canlılarına hem de kültürel varlıklara zarar verilmemesi için hayata geçiriyoruz. Uygulamayı başarılı bir şekilde hayata geçirdikten sonra Türkiye genelinde yaygınlaştıracağız." (İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir