• DOLAR 34.12
  • EURO 38.162
  • ALTIN 2879.478
  • ...
Şehid profesörün son mesajı: "KEŞKE İŞGALCİLERLE SAVAŞIRKEN ÖLSEYDİM…"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DAVUT IŞIK / DOĞRUHABER

Siyonist terör çetesi Moğolları aratmayan barbarlıklarına, medeniyet ve insanlığa karşı vahşi suçlar işlemeye devam ediyor. Büyük şeytan ABD ve siyonist çapulcuların uşağı mertebesine inmiş Batılı ülkelerinin sağladığı binlerce ton bomba her gün Gazze üzerine yağmur gibi yağıyor. Camiler, hastaneler, kiliseler, okullar ve sivil yerleşim yerleri bir soykırımı belgesi olarak tarumar ediliyor. Masum bebekler, çocuklar, kadınlar ve yaşlılar Gazze kasabının lanetli liderliğindeki siyonist terör çeteleri tarafından hunharca katlediliyor…

DAHA BİRKAÇ GÜN ÖNCE REKTÖRÜ PROFESÖR SUFYAN TAYEH ŞEHİD EDİLMİŞTİ

Üniversiteler bombalanıyor, yıkılıyor, akademisyenler katlediliyor… Daha birkaç gün önce Gazze’nin Cibaliya beldesine düzenlenen siyonist terör saldırısında Gazze İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sufyan Tayeh ile bazı aile fertleri şehid olmuşlardı. Filistinli fizik profesörü Sufyan Tayeh, hem akademik hem de mesleki alanda Gazze'nin önde gelen başarılı doktorları arasında yer alıyordu. Teorik fizik ve uygulamalı matematik alanında profesörlüğe sahip olan Tayeh, 2021'de dünya genelindeki araştırmacılar arasında ilk yüzde 2'lik dilime girmişti. Filistin'de, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) Fiziksel, Astrofizik ve Uzay Bilimleri Kürsüsü sahibi olarak atanan Prof. Dr. Tayeh, "Genç Arap Bilim Adamları" Abdulhamid Şuman ödülünü kazanmıştı. Ama ne yazık ki saygıdeğer şehidimizin birikimlerini, Gazzeli gençlere ve İslam Ümmeti’ne aktarmasına izin vermedi alçak siyonist katiller…

BİR GENÇ AKADEMİSYEN DAHA TERÖRİST BOMBARDIMANINDA ŞEHİD OLDU

Evet, üniversiteler bombalanıyor, yıkılıyor, akademisyenler katlediliyor barbarca, vahşice işte onlardan biri daha önceki gün şehidler kervanına katıldı. Filistin medyası İslam Üniversitesi İngiliz Edebiyatı Profesörü, Gazzeli akademisyen, şair ve yazar Rıfat El-Arair'in Gazze'ye yönelik terörist bombardımanda şehid olduğunu bildirdi. Başta öğrencileri olmak üzere çevresi tarafından çok sevilen El-Arair, işgalci siyonist rejimin yoğun katliam ve bombardımanına rağmen topraklarını terk etmeyerek özellikle sosyal medya hesabından katliamı duyurmaya çalışıyordu.

“KİTAP AYRACIMI İSRAİL ASKERLERİNE KARŞI KULLANACAĞIM”

Arair'in arkadaşı Ahmed el-Nauk, sosyal medya hesabından, Arair'in Gazze hakkında konuştuğu bir videoyu paylaşarak, "Sen kazandın Rıfat ve biz kaybettik. Sen şimdi, bizden farklı olarak daha iyi bir yerdesin. Artık seni kıskanıyorum ve kendim için üzülüyorum." ifadelerini kullandı. Nauk'un paylaştığı videoda, bir çevrim içi görüşmede Gazze'deki durumu anlatan Arir, şunları söylüyor:

"Çok zor ve karanlık bir süreç. Su yok, Gazze'den dışarı çıkamıyoruz. Ne yapmamız gerekiyor toplu bir şekilde intihar mı edelim, israil’in istediği bu mu? Ben bunu yapmayacağım. Ben bir akademisyenim ve evimdeki en sert şey büyük ihtimalle kitap ayracı. Ama israil bizi suçluyor, katletmek için kapı kapı dolaşıyor. Yapabileceğim en son şey de olsa kitap ayracımı israil askerlerine karşı kullanacağım. Herkes çaresiz hissediyor ve kaybedecek bir şeyimiz yok."

"KEŞKE BİR ÖZGÜRLÜK SAVAŞÇISI OLSAYDIM"

El-Arair'in, 4 Aralık'ta yaptığı paylaşım ise herkesi duygulandırdı. El-Arair, işgal bombardımanına ait bir video paylaşmış ve şu temennilerini kaydetmişti:

"Bu şafakta ölebiliriz. Keşke bir özgürlük savaşçısı olsaydım da mahallemi ve şehrimi işgal eden işgalci israilli soykırımcı manyaklara karşı savaşırken ölseydim." Filistinli şair Arair'in sosyal medya hesabından 1 Kasım'da, "Eğer ölmem gerekiyorsa, hikayemi anlat" isimli şiirini paylaştığı öğrenildi.

RIFAT EL-ARİR KİMDİR?

Rıfat el-Arair, 23 Eylül 1979'da Gazze kentinin Eş-Şucaiyye Mahallesi'nde doğdu. Gazze İslam Üniversitesinde İngilizce alanında lisans eğitimini tamamlayan Arair, University College of London'da yüksek lisans, Malezya Putra Üniversitesinde İngiliz Dili ve Edebiyatı alanında doktora yaptı.

Arair, 2014 yılında israil'in ablukası ve saldırılarına şahit olan 15 genç yazarın hikayelerinden oluşan "Gazze Cevap Veriyor" (Gaza Writes Back) kitabını, 2015'te de makaleler, röportajlar, fotoğraflar ve şiirlerin yer aldığı israil'in Gazze'de sebep olduğu acıları ve Gazze halkının direnişini anlatan "Susturulamayan Gazze" (Gaza Unsilenced) kitabını telif etti.

Gazzeli 6 çocuk babası Arir, İsrail saldırılarında Gazze'de öldürülenlerin hikayelerini duyurmak amacıyla başlatılan Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları İzleme Örgütü (Euro-Med) bünyesinde hayata geçirilen "Biz Sayı Değiliz" inisiyatifinin kurucuları arasında yer alıyordu.

ŞEHİD ŞEYH AHMED YASİN: "BIRAKIN SAVAŞÇI ONURUYLA ÖLELİM!”

Bugün Gazze’de olup biten bu korkunç zulüm, kan ve gözyaşı ile bu tabloya çok uzak olan işbirlikçi uşak ruhlu ülke yöneticilerinin hali akıllara Şehid Şeyh Ahmed Yasin’in tarihe kazınan o ibretli sözlerini getiriyor. Kendisi de bir akademisyen olan Şeyh Ahmed Yasin ümmete yazdığı mektubunda şu can alıcı sözleri sarf etmişti:

“Yakında bizim büyük ölümlerimizi duyacaksınız, o zaman alınlarımızda şu yazılacak: "Bizler direndik! İleri atıldık ve kaçmadık!" Ve bizimle birlikte çocuklarımız, kadınlarımız, yaşlılarımız ve gençlerimiz ölecek! Onları, bu suspus ve bön ümmete yakıt yapacağız! Bizden teslim olmamızı ve beyaz bayrak dikmemizi beklemeyin! Çünkü biz bunu yapsak da öleceğimizi biliyoruz. Bırakın savaşçı onuruyla ölelim! Dilerseniz bizimle olun, elinizden geldiğince, öcümüzü sizden her biri boynuna taksın! Dilerseniz bize acıyarak ölümümüzü izleyin!”

Bu haberler de ilginizi çekebilir