• DOLAR 32.251
  • EURO 35.002
  • ALTIN 2418.465
  • ...
Adıyamanlılar: Canımızla malımızla Filistin direnişinin yanındayız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünyanın dört bir yanında halklar, işgal rejiminin katliamlarına tepki gösteriyor. Filistin direnişine destekler her geçen gün artıyor.

43 gündür yaşanan soykırıma tepki gösteren Adıyamanlılar, İslam beldelerinin idarecilerine, Filistin'e destek olma çağrısında bulundular.

İşgal rejiminin hiçbir değeri tanımadığını belirten Adem Yavuz, bütün dünyanın gözü önünde vahşi katliamların yapıldığına dikkat çekti.

"Canımızla, malımızla bedel ödemeye hazırız"

Yavuz, "Hepimizin malumudur 43 günden beri israil terör şebekesi hiçbir din, genel kural, ahlak, töre, insanlık olarak nasibini almamış bir şekilde mazlum Filistin halkına, Gazze halkına bombalar yağdırıyor. Onları perişan ediyor. Bütün dünyanın gözü önünde bunu gerçekleştiriyor. Biz de sivil toplum kuruluşları olarak bir araya gelerek bu mevzunun lanetlemek, bunların zulmünü dünyaya duyurmak için, duruşumuzu ortaya koymak adına bir araya geldik. Bunu sürekli devam ettireceğiz. Halkımızın gündeminden düşürmemeye çalışacağız. İbadetlerimizde, dualarımızda, her zaman Filistin'e yer vereceğiz. Özellikle halkımızdan, bütün kardeşlerimizden istediğimiz, duayı, israil mallarını boykotu ve Filistin halkına maddi desteği yaygınlaştırmak ve sürekli hale getirmek. Filistin sevdamız asla bitmeyecek. Bu yolda ne gerekiyorsa, canımızla, malımızla bedel ödemeye hazırız. Bunu evlatlarımıza, halkımıza, milletimize öğreteceğiz." dedi.

"İncirlik Hava Üssü kapatılsın"

Gazze'deki Müslümanlara yardım edilmesi gerektiğini belirten Şevket Binici, kadınları, çocukları, insanları vahşice öldürdüklerini belirtti.

Mustafa Örkil ise, "İsrail'in bütün mallarını boykot edilmesini istiyoruz. Amerika siyonistlere destek veriyor. Amerika 'camilere, hastanelere vurma diyor' onlar hastaneleri, camileri vuruyorlar. Aslında Amerika 'vurma' derken bunu bir parola olarak kullanıyor. Sayın cumhurbaşkanımızdan; İncirlik Hava üssünü, Malatya Küreciği derhal kapatmasını talep ediyoruz. İslam ümmeti birlik ve beraberliğini sağlasın." diye konuştu.

"İslam ülkelerinin bu sessizliğine kahroluyoruz"

Filistin'in yalnızlaştırılmaması gerektiğinin altını çizen Abdulbaki Güzel ise, şunları kaydetti:

"Çocukluğumdan beri Filistin meselesi devam ediyor. Maalesef hiçbir ülke Filistin'e şimdiye kadar sahip çıkmamış. Herkes siyasi bir amaçla yanaştı. İsrail'in yaptığı zulümlerin haddi hesabı yoktur. Ama şu anda artık çoluk çocuk, kadın, yaşlı, ayrım yapmadan saldırıyor. Bu çok vahşi bir olaydır. Şimdiye kadar dünyada yapılmamış bir katliamdır. Hiçbir şeyi ayırt etmeden hastaneye, kiliseye, camilere, hepsine saldırıyor. Müslümanların bu konuda duyarlı olması lazım. Devletlerin ise, en kısa zamanda siyasi girişim neyse, o girişimi derhal yapmaları lazım. Gerekirse siyasi ilişkiler kesilmeli, ambargo uygulanmalı. En kısa zamanda bu vahşetin durdurulması gerekiyor. Müslüman olarak kınıyor ve bir Müslüman olarak utanıyoruz. İslam ülkelerinin bu sessizliğine kahroluyoruz."

"İslam ülkeleri, Arap ülkeleri, musluklarını kapatsınlar"

Mehmet Kıran ise, "İsrail'in yaptığı bir vahşettir. Bugüne kadar böyle bir vahşet yapılmamış. Biz Müslümanların elinden gelen onların mallarını boykot etmek. İslam ülkeleri, Arap ülkeleri, İsrail'e giden o musluklarını kapatsalar, bu bile yetiyor. Petrollerini, elektriklerini, sularını göndermesinler. Biz Müslümanlar, onlara destek veriyoruz. Onlar da kardeşlerimizi vuruyorlar. Rusya ve Ukrayna'da savaş var. Rusya, Ukrayna'da hastaneleri mi, camileri mi, kiliseleri mi bombalıyor? Bunlar hiçbir ayrım yapmıyorlar. Bunlar imansız, dinsizdirler. Onlara destek veren de onlar gibidir." ifadesini kullandı.

Bir vatanda ise, Flistinlilerin üzerine hiç durmadan bomba yağdırıldığını, hiçbir insanlık bunu kabul etmeyeceğini, öncelikle onların mallarını boykot edilmesi gerektiğini dile getirerek, yüreklerinin yandığını ama ellerinden bir şey gelmediğini söyledi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir