• DOLAR 32.248
  • EURO 34.751
  • ALTIN 2455.774
  • ...
HAMAS yetkilisi El-Rişk: Ey Arap ve Müslüman liderler, Gazze için ne zaman hareket edeceksiniz?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

El-Rişk, yaptığı yazılı açıklamada, işgalci rejimin, bugün Şifa Hastanesi önünde yaralıları taşıyan konvoyu ve UNRWA Usame bin Zaid Okulu'nda yerinden edilmiş kişileri bombalarak yeni katliamlar yaptığını hatırlattı.

İşgalci Nazi ordusunun, hedefinin doğrudan sivilleri, kadınları ve çocukları bombalamak olduğunu vurgulayan El-Rişk, son katliamların ABD Dışişleri Bakanı Blinken'ın ziyareti ve ABD yönetiminin cinayet ve imha savaşına verdiği sınırsız destek kapsamında yapıldığını kaydetti.

"Herkes bu siyonist, nazi, faşist terör saldırısının hedefindedir"

El-Rişk, "Gazze Şeridi'ne yönelik siyonist terör katliamları ve saldırıları 27 gün üst üste devam etti. Gazze'de hiçbir şey onlar için kutsal değil; çocuklar, kadınlar, yaşlılar, hastalar, gazeteciler, hastaneler, doktorlar, sağlık görevlileri, sivil savunma, polis, okullar… Herkes bu siyonist, nazi, faşist terör saldırısının hedefindedir." dedi.

"İlişkilerinizi koparın ve işgalin büyükelçilerini sınır dışı edin"

İşgalci rejimin, Filistin direnişi karşısında aldığı hezimetin acısını sivil yerleri bombalayarak çıkarmaya çalıştığını vurgulayan El-Rişk, "Ey Arap ve Müslüman liderler! Gazze'deki çocuklara, kadınlara ve sivillere destek için ne zaman harekete geçeceksiniz?" diye sordu ve şunları ekledi:

"Bugün Arap ve İslam dünyasının liderlerinin ve halklarının Gazze Şeridi'ndeki halkımıza karşı ciddi ve onurlu bir duruş sergilemeleri gerekmektedir.

Kan dökülmesini durdurmak için işgale ve Amerikan yönetimine baskı yapmak için güçlü kartlarınızı kullanın. İlişkilerinizi koparın ve işgalin büyükelçilerini sınır dışı edin. Petrol silahını kullanın. İşgali destekleyenlerin ticari ve ekonomik çıkarlarını tehdit edin.

Bunca zamandır akan Filistinli Arapların kanı; liderlerin, yöneticilerin kendisine kızmasını, orduların Filistin'e ilerlemesini, en azından huzursuz olmasını hak etmiyor mu?

Nazi Siyonist suçlusu, masum insanları acımasızca öldürmeye devam ediyor. Katliam üstüne katliam yaratıyor.

Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinden hastanelere, okullara, stadyumlara ve salonlara sığınan yerinden edilmiş insanlar, askeri uçaklarla terörist işgalinin hedefi oluyor.

Bugün Gazze'ye giden sahil yolu üzerindeki El-Raşid Caddesi'nin katliamına tanık olduk.

Bütün millet birleşip tek yürek olarak Gazze'deki halkımızın yanında durana kadar bu suç bitmeyecektir.

Milletimiz ve Gazze'deki halkımız; Vallahi sizler erkeksiniz, sizler kor ateşten vatanı tutan kahramanlarsınız, sizler bu milletin gurur ve şeref simgesisiniz.

Allah çabalarınızı, kararlılığınızı ve fedakarlıklarınızı bereketlendirsin. Bu Nazi terörist saldırısı karşısında kararlılığınızı korusun." 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir