• DOLAR 34.125
  • EURO 38.169
  • ALTIN 2877.74
  • ...
Can kaybı ve yaralı sayısı 1000’e yükseldi  CİBALİYE KAMPINDA KORKUNÇ TABLO
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haber Merkezi

İşgalci katillerin Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırısında ölü, yaralı ve kayıp sayısının 1000'e yükseldiği bildirildi. Gazze'deki Sağlık Bakanlığının Facebook sayfasından yazılı açıklama yapan Bakanlık Sözcüsü Eşref el-Kudra, "Cibaliye katliamında şehit, yaralı ve kayıp sayısı 1000" ifadelerini kullandı. Kudra, önceki gece 03.47'de yaptığı açıklamasında daha fazla ayrıntı vermedi. İşgalci canilerin abluka altındaki Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliye Mülteci Kampı'na düzenlediği ikinci bombardımanda onlarca kişinin öldüğü ve yaralandığı bildirilmişti. Sivil savunma ekipleri ve bölge sakinleri, arama kurtarma çalışması başlatmıştı. Gazze'deki Sağlık Bakanlığının açıklamasında, kampta bulunan sivil yerleşim yerlerinden 6 Blok Mahallesi'nin tamamen yerle bir olduğu belirtilmişti.

27 GÜNDE 9 BİN 61 KİŞİ KATLEDİLDİ

"Aksa Tufanı" operasyonunun başladığı 7 Ekim'den bu yana Gazze'yi havadan, karadan ve denizden bombalayan işgalciler, 5 bin 938 çocuk ve kadını şehid etti. İşgal rejimi, direnişçilerin 315'i sözde asker, 1400'den fazla işgalciyi öldürdüğünü, 5 bin 132 kişiyi de yaraladığını duyurdu. 31 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ndeki kara işgalinde de öldürülen sözde asker sayısının 17'e yükseldiğini açıkladı. İşgal rejimi sözde Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Gazze'de el-Kassam Tugayları'nın elinde 240 işgalcinin esir olduğunu kaydetti. İşgal rejiminin 27 gündür yoğun saldırılarla soykırım gerçekleştirdiği Gazze'de şehid edilenlerin sayısı ise 265 artarak, 9 bin 61'e yükseldi. Gazze Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, Şifa Hastanesinde düzenlediği basın toplantısında, bölgedeki can kayıpları ve yaralılara ilişkin bilgi verdi. Kudra, işgalcilerin son 24 saatte düzenlediği saldırılarda 265 kişinin daha şehid edildiğini söyledi. Kudra, Gazze'de 7 Ekim'den bu yana şehid sayısının 3 bin 760'ı çocuk, 2 bin 326'sı kadın olmak üzere 9 bin 61'e çıktığını, en az 32 bin kişinin de yaralandığını belirtti.

"GAZZE'YE 10 BİN BOMBA VE ROKET ATILDI"

Terör şebekesinin sözde savunma bakanı Yoav Gallant, 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye 10 bin bomba ve roket atıldığını itiraf etti. Gallant, savaşta belli bir plana göre ilerlediklerini ve Hamas'a ağır darbeler indirdiklerini ileri sürerek ve binlerce yeri ve insanları hedef aldıklarını söyledi. Katil Gallant, "Güneyde savaştığımız gibi kuzeyde de savaşıyoruz ve her savaşın bir bedeli vardır. Savaşın genişletme peşinde değiliz ama kuzey sınırlarındaki gelişmelere hazırız. Bu savaşın bedeli ağırdır ve asker ailelerinin acılarını paylaşıyorum." ifadelerini kullandı.

HAHAMLARDAN NETANYAHU'YA: HASTANE BOMBALAYABİLİRSİN!

Gazze'deki Şifa Hastanesi'nin askeri amaçlarla kullanıldığını öne süren siyonist 43 haham, işgal rejimi elebaşı Binyamin Netenyahu'ya "hastaneyi bombalayabileceği" fetvası verdi. Şifa Hastanesi'nin bombalanmasının dini açıdan caiz olduğunu iddia eden siyonist hahamların, bu konuda imzaladıkları sözde fetvayı da Netenyahu’ya gönderdikleri belirtildi. Hahamlarca imzalanan, "hastanenin vurulmasında dini ve ahlaki açıdan hiçbir engelin olmadığı" yönündeki sözde fetvanın, orduya ait birimlere, Netenyahu'ya ve bakanlara iletildiği kaydedildi. Sözde fetvada ayrıca hastanenin bombalanması durumunda sorumluluğun "hastaneyi askeri amaçlarla kullanan ve onların destekçilerine ait olduğu" öne sürüldü.

SİYONİST VEKİL: "GAZZE YERYÜZÜNDEN SİLİNMELİ"

İşgal rejiminde sözde iktidardaki Likud partisi sözde Milletvekili Galit Distel Atbaryan, “Gazze’nin tamamen yeryüzünden silinmesi gerektiğini" söyledi. Atbaryan, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklama, abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik etnik temizlik çağrısı yaptı. İşgalcilere, “Birbirinizden nefret etmeyin. Canavarlar sizden yeterince nefret ediyor. Düşmandan nefret edin. Canavarlardan nefret edin.” şeklinde seslenen Atbaryan, şu ifadeleri kullandı: “İç çekişmenin en ufak bir kırıntısı, çıldırtıcı derecede aptalca bir enerji israfıdır. Bu enerjiyi tek bir şeye yatırın; Gazze'nin tamamını yeryüzünden silmek. Gazzeli canavarlar ya güneydeki çitlere gidecek ve Mısır topraklarına girmeye çalışacak ya da ölecekler. Gazze yeryüzünden silinmeli.” İşgal altındaki Batı Yaka'daki Filistinlileri de “Naziler” olarak tanımlayan ve onlar için “ateş ve duman” dileyen işgalci kadın, “İntikamcı ve zalim bir israil ordusuna ihtiyaç var. Daha azı ahlaka aykırıdır. Tamamen etik dışıdır.” yorumunu yaptı.

Vahşet açık, BM tereddütlü

“MÜLTECİ KAMPLARINA SALDIRILAR SAVAŞ SUÇU SAYILABİLİR”

Haber Merkezi-Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, siyonist işgal rejiminin Gazze'deki Cibaliya Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırıların "savaş suçu teşkil edebilecek orantısız saldırılar" olabileceğini belirtti. BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliğinin X hesabından yapılan açıklamada, "israil'in, Cibaliye Mülteci Kampı'na düzenlediği hava saldırılarının ardından meydana gelen çok sayıda sivil zayiatın ve yıkımın boyutu göz önüne alındığında, bu saldırıların savaş suçu teşkil edebilecek orantısız saldırılar olduğuna ilişkin ciddi endişelerimiz bulunmaktadır" ifadeleri kullanıldı. Siyonist işgal rejimi salı ve çarşamba günleri Cibaliye Mülteci Kampı'na art arda saldırılar düzenlemişti.

UNRWA Genel Komiseri Lazzarini,

"Gazze'deki çocukları görünce şoke oldum YİYECEK VE SU İSTİYORLAR"

Haber Merkezi-Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, "Gazze'deki insanları ve özellikle de çocukları görünce şoke oldum, yiyecek ve su istiyorlar." dedi. UNRWA Genel Komiseri Lazzarini, siyonist işgal rejiminin abluka ve yoğun saldırılarına maruz kalan Gazze'yi ziyaret etti. Lazzarini, "Gazze'deki insanları ve özellikle de çocukları görünce şoke oldum, yiyecek ve su istiyorlar. Gerilimin tırmanmasının ardından ziyaret ettiğim yerlerde Gazze'dekine benzer bir durumla hiç karşılaşmadım." dedi. "Gazze'de yakıtın her şey olduğunu biliyoruz" diyen Lazzarini, "Çünkü yakıt olmadan jeneratörleri, fırınları, hastaneleri çalıştıramayız ve su pompalayamayız." ifadesini kullandı. Ziyaretinin amacının, ajansın çalışma ekibiyle tanışmak ve tüm ön saflarda çalışanlara saygısını ifade etmek olduğunu vurgulayan Lazzarini, "UNRWA personeli, özellikle 70 çalışanımızın ölümünün ardından Gazze'de ağır bir bedel ödüyor" şeklinde konuştu.

 

(İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir