• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Bingöl'de kan bağışına vatandaşlardan yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Hastanelerdeki kan ihtiyacını karşılamak amacıyla Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki kentleri dolaşan Kızılay Kan Bağışı Toplama TIR'ı Bingöl'de yoğun ilgi gördü.

 

Kent merkezindeki Genç Caddesi 1 No'lu Sağlık Ocağı önünde kan bağışı toplayan TIR'a vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

 

Kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşları önce sağlık kontrolünden geçiren ekipler, daha sonra kan aldı. Kan bağışı kampanyası hakkında bilgi veren Kızılay Kan Merkezi Doktoru Kasım Kanan, "2 gün önce Solhan ilçesinde vatandaşlardan kan bağışı aldık. İki gündür de Bingöl Merkezde kan bağışı almaya başladık. Vatandaşların kan bağışı kampanyasına gösterdikleri ilgiden memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

 

Kampanya kapsamında kan bağışı TIR'ının Bingöl'de 2 gün süre ile kalacağını, ilk gün kentte 60 kişinin, ikinci gün ise yaklaşık 70 kişinin kan bağışı yaptığını belirtti.

 

Bağışlanan kanı, ihtiyacı olan bölgedeki hastanelere ulaştırdıklarını söyleyen Kanan, "Kızılay, bölgedeki hastanelerin kan ihtiyacını karşılamak amacıyla gönüllü vatandaşlardan kan bağışı topluyor. Vatandaşların gönüllü kan bağışı talebine göre çalışmalarımızı yürütüyoruz. Vatandaşlarımızın kan bağışında bulunmaları örnek bir davranış olduğu gibi, bağışlanan kanla ihtiyacı olan çok sayıdaki insan hayat buluyor." ifadelerini kullandı. (Enis Ağırbaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir