• DOLAR 32.248
  • EURO 34.694
  • ALTIN 2396.672
  • ...
Biriken elektrik borçlularının faizine af
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ- Zamanında ödenecek olan elektrik borçlarının faizlerinin alınmayacağını duyuran Türkerler Holding, kentin çeşitli noktalarına konuya dair afiş ve pankartlar astı. Asılan pankartlarda, ''Van Gölü EDAŞ bünyesinde geçmiş dönem borcu bulunan abonelerimizin borcunu peşin ödemesi halinde tüm gecikme cezaları silinecektir. Aftan yararlanmak isteyen tüm abonelerimizi İl Müdürlüğümüze bekliyoruz.'' ibareleri yer aldı.

Van Gölü EDAŞ'ın özelleşmesiyle bazı abonelerin yıllardan beri hiç ödeme yapmadıkları ortaya çıktı. 23 yıldan beri hiç ödeme yapmayan kimselerin mevcut oldukları belirtilirken, bu süre içerisinde yaklaşık 40 bin TL birikmiş borcu olanların olduğu ifade ediliyor.

Faturalara en az ana borç kadar faizin yüklendiğini belirten aboneler, normalde 3-4 aylık bir borç ödeme süresi verilmesi gerekirken, bu borçların ödenmesi için sadece 20 gün gibi kısa bir sürenin verilmesi borçluların tepkisine neden oluyor.

Borçların ödenmemesi halinde abonelerden icra yoluyla bu borcun tahsil edileceği belirtilirken, ödeme yapılmadığı abonelerin elektriklerini kesileceği iddia ediliyor.
Bundan sonraki süreçte ise 3 faturanın birikmesi halinde abonelerin elektriklerinin direkt olarak kesileceği öğrenildi. (M. Şirin Çağlayan- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir