• DOLAR 32.552
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2426.69
  • ...
Bakan Şimşek Batman'da incelemelerde bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman ve ilçelerde bir dizi incelemelerde bulunmak üzere bugün saat 10.30'da Batman'a geldi.

 

Batman'a gelen Bakan Şimşek'i Batman Vali Vekili Mustafa Adil Tekeli, Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Defterdar Hasan Koca, AK Parti il teşkilatı ve bazı kurum müdürleri karşıladı.

 

Bakan Şimşek, ilk olarak AK Parti İl Teşkilatı'nı ziyaret etti. Şimşek, burada AK Partili belediye ve ilçe başkanlarıyla basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi.

 

Toplantının ardından Şimşek, incelemelerde bulunmak üzere 58 bin metrekare üzerinde yapılan 75 işyeri hanesi olan yeni Sebze ve Meyve Hal Kompleksi'ne geldi. Ziyarete gelişinde Şimşek'i hal esnafı uzun kuyruklar oluşturarak karşıladı.

 

Burada verilen yemeğin ardından Sebze ve Meyve Hali Derneği Başkanı Abit Taymur, Şimşek'in kendilerini ziyaret etmesinden dolayı memnuniyetini dile getirdi.

 

Hal esnafının imkânlarıyla yaptırdığı Yeni Hal Kompleksi'nin eksiklikleri ile ilgili konuşan Şimşek, yeni halin çok daha güzel olduğunu ve eksikliklerini gidermek için Vali Vekili Mustafa Adil Tekeli'ye talimat verdiğini söyledi.

 

Yapılan yeni sebze ve meyve halinin Batman'a çok yakıştığını ifade eden Şimşek, "Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çok güzel bir hal olmuş. Biz, başından beri bu projeyi destekledik. Tabi bu kompleksin eksiklikleri var onunla ilgili de çalışacağız. Yol sorunu, alandaki dolgu yani betonlama işlemi ve hatta çatı problemleri var. Bizler bu eksikliklerin hepsine bakacağız ve mevzuat içerisinde gereken desteği sağlayacağız. Bu kardeşlerimiz üretiyor ve bu ülkede katma değer yaratıyorlar. Batman'ımız böylesi güzel ve temiz bir ortamda sebze ve meyvenin Batman'a ulaştırılmasını tabi ki hak ediyorlar. B çok önemli bir proje ve bizler yanlarındayız." dedi.

 

Daha sonra Şimşek, Batman'daki STK'lara (Mazlum-Der, İHD ve Özgür-Der) ziyaret gerçekleştirecek.

 

Yapılan ziyaretin ardından Şimşek, taziye ziyareti yapıp Gercüş'ün Vergili (Becirman) Köyü'nü ziyaret edecek. Köy ziyaretinin ardından Şimşek, Beşiri ilçesini ziyaret edip burada kamu yatırımlarını gezip halkla bir araya gelecek. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir