• DOLAR 34.123
  • EURO 38.156
  • ALTIN 2877.99
  • ...
Yakıt bitiyor, jeneratörler duracak GAZZE’DE YARALILAR İÇİN KRİTİK SAATLER
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Faruk Kuzu/ Doğruhaber

17 yıldır Siyonist işgal rejiminin ablukası altında yaşamaya çalışan Gazzeliler son 19 gündür tam bir kuşatma ile karşı karşıya bulunuyor.

Gıda ve yakıt tedarikine izin verilmeyen Gazze’de hastanelerde yatan on binlerce hasta ve yaralı için kritik saatlerin yaşandığı belirtiliyor.

HAMAS, Arap ülkelerine ve BM'ye yakıt tedariki çağrısı yaptı. Gazze'de tüm jeneratörlerin durmasına saatler kaldı...

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşre el-Kudra, kentteki hastanelerde 48 saat içinde tüm jeneratörlerin duracağını belirtti.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığının Sözcüsü Eşref el-Kudra, “Gazze’deki hastanelerde, tüm jeneratörlerin durması için önümüzde 48 saatten daha az bir süre kaldı” ifadelerini kullandı.

Kudra, kentteki sağlık sisteminin tarihin en kötü aşamasında olduğunu açıkladı. Ardından Gazze’ye yardım ulaştırma mekanizmasının oldukça yavaş ilerlediğini ve bu durumu değiştiremeyeceğini söyledi.

Gazze’deki yerel sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, yakıt tükendiği için Endonezya hastanesinde elektrikler kesildi. Elektrik olmaması nedeniyle hastaların ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı ifade ediliyor.

Şifa Hastanesi Müdürü Muhammed Ebu Silmiyye, Al Jazeera'ya yaptığı açıklamada, Gazze'ye yakıt girişi olmazsa büyük bir felaket yaşanacağını söyledi.

HAMAS Siyasi Büro Başkanı Heniyye:

"BATI'NIN İNSANLIK SİCİLİNDEN KAYDI DÜŞMÜŞTÜR"

HAMAS Hareketi Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, "toplu katliamı destekleyen" Batı dünyasının, insanlık sicilinden kaydının düştüğünü söyledi.    

Quds Press haber sitesine göre, basın açıklaması yapan Heniyye "Batı, Müslüman halklarla arasına yıkılmayacak bir duvar ördü." dedi.

Heniyye, "Batı'nın insanlık sicilinden kaydı düşmüştür" diyerek gerekçesinin, İsrail'in Gazze'deki toplu katliamını desteklemesi olduğuna dikkat çekti.

Arap ülkeleri ve İslam dünyası liderlerine "Allah için öfkelenmeniz için daha ne kadar katliama ve kana ihtiyacınız olacak'" şeklinde seslenen Heniyye, liderlere Gazze'deki çocuk, kadın ve yaşlıların kanlarının bu denli akması karşısında tarihi bir tavır almaları gerektiğini vurguladı.

Heniyye, "Batı Yaka için de şehitler faturasının uzak olmadığı" uyarısında bulundu.

Gazze’de bir gecede 120 şehid

İŞGALCİ TERÖRİST 400 YERİ BOMBALADI

Siyonist işgal rejimi sözde ordusunun Gazze Şeridi'nin farklı bölgelerine düzenlediği saldırılarda 400 yer bombalandı, en az 120 Filistinli şehid oldu.

Siyonist işgalcilerin katil ordusu son bir gün içerisinde abluka altındaki Gazze Şeridi'nde 400 yeri vurduğunu duyurdu.

Sivil katliamının durdurulması yönünde dünyadan yükselen çağrılara rağmen İşgalci israil güçleri, ayrım yapmadan Gazze'yi bombalamaya devam ediyor.

Gazze'deki hastanelerde tüm jeneratörlerin durmasına 48 saatten az bir zaman kaldı

Siyonist işgal basını Netanyahu’yu savaş döneminde ülkeyi kötü yönetmekle eleştiriyor

AB'nin Gazze'de çatışmaya ara verilmesi çağrısına yönelik beklenti zirveye kaldı

İşgal ordusundan yapılan açıklamada, Gazze Şeridi'ndeki farklı mahallelerde bulunan 400 yerin vurulduğu bildirildi.

Açıklamada, vurulan yerlerin "HAMAS hedefleri" olduğu iddia edilirken, aralarında bebeklerin de bulunduğu sivil ölümlerine değinilmedi.

İşgal ordusu, açıklamasında hedeflerden birinin cami olduğuna da yer verdi.

İŞGAL ORDUSU GAZZE’NİN KUZEYİNİ YOĞUN ŞEKİLDE BOMBALIYOR

Gazze’ye 18 gündür bomba yağdıran İşgalci israil ordusu, öğle saatlerinde kuzeydeki bölgelere yeniden yoğun saldırı başlattı.

Savaş uçakları Beyt Hanun Mahallesi’nin de yer aldığı bölgelere çok sayıda saldırı düzenledi.

Hava saldırılarının yanı sıra İşgalci israil ordusuna ait obüsler de bölgeyi bombaladı.

Saldırılar nedeniyle Gazze’nin kuzeyinde sınıra yakın bölgelerden dumanlar yükseldi.

İşgalci katillerin gece boyunca Gazze'ye düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 120'ye ulaştı

Filistin resmi ajansı WAFA'da yer alan habere göre, İşgalcilerin savaş uçaklarının gece Gazze'nin çeşitli bölgelerinde sivil yerleşim yerlerine düzenlediği saldırılarda aralarında kadın ve çocukların da olduğu en az 120 kişi yaşamını yitirdi. Daha önce yapılan açıklamada 110 kişinin öldüğü açıklanmıştı.

Han Yunus, Refah, Beyt Lahiya, Cibaliya kentleri ile Beric Mülteci Kampı'nda sivil yerleşim yerleri hedef alınırken, saldırılarda onlarca kişinin de yaralandığı aktarıldı.

Bombalanan binaların enkazlarında arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü kaydedildi.

Katar Emiri “Artık yeter” dedi

‘SINIRSIZ CİNAYETE YEŞİL IŞIK YAKILAMAZ!’

Siyonist işgal rejiminin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına tepki gösteren Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, "Artık yeter! israilin sınırsız bir şekilde insan öldürmesine yeşil ışık yakılmamalı" dedi.

Katar Şura Meclisinin yeni dönem açılış oturumunda konuşan Hamed Al Sani, "Biz barışın savunucusuyuz ve uluslararası meşruiyet ve Arap Barış Girişimi'nin kararlarına bağlıyız. Kan dökülmesini önlemek için Gazze'deki savaşa son verilmesi ve sivilleri askeri çatışmanın sonuçlarından koruma çağrısında bulunuyoruz." dedi.

Nereden gelirse gelsin masum sivilleri tehlikeye atan her harekete karşı olduklarını belirten Şeyh Temim, "çifte standardı ve Filistinli çocukların canları önemsizmiş gibi davranılmasını kabul etmediklerini" ifade etti.

Hamed Al Sani, "Artık yeter! israilin sınırsız bir şekilde insan öldürmesine yeşil ışık yakılmamalı." dedi.

ABD vahşeti tam sahiplendi

“ATEŞKESE KARŞIYIZ”

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, İşgalcilerle Filistin arasında ateşkes sağlanması fikrine destek vermediklerini, çünkü HAMAS’ın bu ateşkesten yararlanarak İşgal rejimine saldırılara devam edebileceğini söyledi.

İşgalci katillerin Gazze'ye yönelik saldırıları 19'uncu gününde devam ederken ABD Dışişleri Bakanlığı Gazze'de ateşkes çağrılarını reddettiğini yineledi. Ateşkesin HAMAS'a yeniden toparlanıp İşgalci israil'e karşı yeni saldırılara hazırlanma fırsatı vereceğini savundu. 

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Miller, dünkü basın toplantısında, “Herhangi bir ateşkes HAMAS'a dinlenme, yeniden yapılanma ve israil'e karşı terör saldırılarına devam etmeye hazırlanma imkânı verecektir ” ifadesini kullandı.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir