• DOLAR 32.234
  • EURO 35.373
  • ALTIN 2521.314
  • ...
Kadim Aşiretler Federasyonu’ndan işgal rejimine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak Cizre Cudi mahallesinde bulunan temsilcilik önünde toplanan federasyon, üyeleri basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasını Şırnak İl Temsilcisi Süleyman İğdi okudu.

"Hastane bombardımanı Dünya tarihinde sadece siyonist işgal çetesi yönetiminden başka hiç kimsenin işlemeyeceği bir vahşettir"

İşgal çetesinin 1907 tarihli Lahey Sözleşmesi, 1949 Dördüncü Cenevre Sözleşmesine uyması gerektiğini söyleyen İğdi, "İki asırdır Filistin ve Kudüs'ün genel olarak sosyal ve siyasi durumu İslam toplumunun ve Dünya'nın gündeminden hiç düşmedi. Özellikle de 20'nci yüzyılda Orta Doğu'nun petrol ve Filistin olmak üzere iki önemli sorunu ön plana çıktı. İşgalin, tarihten gelen bir hakmış gibi temelleri atılırken, Kenan denilen bu mukaddes topraklarda tarih boyunca yaşamış olan Filistin halkı görmezden gelindi. Siyonistler, 1907 tarihli Lahey Sözleşmesi, 1949 Dördüncü Cenevre Sözleşmesi ve 'İşgal Altındaki Topraklar'da uygulanan genel uluslararası hukuk kurallarına uymak zorundadır. 17 Ekim'de 500'den fazla hasta, yaralı ve sağlık çalışanının hayatını kaybettiği hastane bombardımanı Dünya tarihinde sadece siyonist yönetiminden başka hiç kimsenin işlemeyeceği bir vahşettir. Bu da işgal yönetiminin nefret, kin, öfke ve ihanet dolu kanlı geçmişine daha da kara bir leke olarak geçmiştir. Kadim Aşiretler Federasyonu olarak bütün bu vahşetleri en güçlü şekilde lanetliyoruz." ifadelerini kullandı.

Sadece kınamakla yetinmeyip fiili olarak karşı çıkılması gerektiğini belirten İğdi, "Bütün dünyanın temel insani, vicdani ve tarihi bir sorumlulukla bu barbarlığa karşı çıkması ve sadece kınamakla yetinmeyip fiili olarak karşı çıkması ertelenemez bir zorunluluktur. Ülkemizde ve Ortadoğu toplumlarında istikrar, barış ve huzur ortamını bozucu; kaos ve kargaşa çıkarmak isteyen her türlü iç ve dış şer odaklarına karşı bilinçli, dirençli ve güçlü olacağız. Bu çerçevede Kadim Aşiretler Federasyonu olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bütün mazlum toplumlara umut ve moral veren içten, kararlı, cesur ve istikrarlı duruşuna her türlü desteği vermeye devam edeceğiz." dedi.

Federasyon üyeleri 'kahrolsun israil yönetimi ve destekçileri! Yaşasın özgür Filistin' sloganları atarak dağıldı. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir