• DOLAR 32.261
  • EURO 34.718
  • ALTIN 2396.444
  • ...
STK'lar İncirlik Hava Üssü önünde basın açıklaması yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yapılan açıklamada, işgalci çetenin babası olan Amerika'nın Türkiye'den ve Orta Doğudan ebediyen gitmesi gerektiği vurgulandı.

Basın açıklamasında Özgür Der Batman Şube Başkanı Şerif Sevim, Özgün Der İzmir Şube Başkanı Hamza Akdeniz, Adana ASİM ve İHH Başkanı Mahmut Eraslan ve HAK SÖZ Dergisi Yazarı Hamza Türkmen birer selamlama konuşması yaptılar.

Açıklamaya HÜDA PAR Adana İl Başkanı Salih Demir, STK Temsilcileri, kurum temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

"Bu zalimlerin ağababalarını çoktandır tanıyoruz"

Şerif Sevim

Özgür Der Batman Şube Başkanı Şerif Sevim, modern çağın savaş ahlakının olmadığına ve bununla Filistin'de tekrar yüz yüze gelindiğine dikkat çekerek, şunları kaydetti:

"Biz bu zalimlerin bu müfsitlerin ağababalarını çoktandır tanıyoruz. Onları Hiroşima ve Nagazaki'de anne rahminde uyuyan ceninleri parçalama ahlaksızlığından tanıyoruz. Onları Afganistan'da yüz binlerce insanımızın şahadetinde gördük. Bunları Bağdat'ta, camilerimizi sabah ve bayram namazlarında bombalarken gördük. Cezayir'de 1 milyon insanımızı sokak ortasında şehit eden Fransız zalimlerinin ahlaksızlıklarında gördük. Dolayısıyla, bugün biz ümmet hassasiyetimizle, Kudüs'ün bizim için bir şiar olduğunu, Gazze'nin bizim için bir sembol olduğunu, Peygamberler diyarı olduğunu, Meryem'in sığınağı olduğunu, Harem-i ismetimiz olduğunu ve bütün dünyanın bunu sahiplenmesi gerektiğinin, bunun tarihsel, ibadi ve insani sorumluluk olduğunu haykırıyoruz." dedi.

"Filistin sadece Filistinlilerin, Aksa sadece Aksa'da yaşayanların meselesi değildir"

Hamza Akdeniz

Filistin'in İslam Ümmetinin meselesi olduğunu ve Müslüman yöneticilere önemli görev düştüğünü söyleyen Özgün Der İzmir Şube Başkanı Hamza Akdeniz, "Filistin sadece Filistinlilerin, Aksa sadece Aksa'da yaşayanların meselesi değil bütün Müslümanların meselesidir. Onun için bugün burada, İncirlik Üssü'nün önünde önce Türkiye olmak üzere, tüm İslam ülkeleri başkanlarına sesleniyorum; biz vatandaşlar olarak eylem yapabiliriz, bağırıp çağırabiliriz ama sizler bizim gibi sadece kınamadan ibaret bir eylemin içerisinde olamazsınız." diye konuştu.

"Ebedi olarak hem konsolosluktan hem incirlikten defolup gidecekler"

Mahmut Eraslan

Adana ASİM ve İHH Başkanı Mahmut Eraslan, Filistin'de soykırım yaşandığına dikkat çekerek, "israil dediğimiz terör örgütü, Amerika'nın şımarık çocuğudur ve bombalanan yerlere baktığımızda tamamen şehrin sivil taraflarıdır.Sivilleri katlediyorlar, soykırım yapıyorlar. Onlar şu an sosyal medyayı engellemeye çalışıyorlar. Buradaki kardeşlerime şunu söylüyorum; sosyal medyayı artık bir şekilde kullanacağız. Birleşmiş Milletler Komiseri ne diyor Elon Musk'a? Diyor ki: 'Filistinle ilgili paylaşımları geri çek.' Neden? Çünkü artık Müslümanlar bilinçlendi, elbiselerini ve kılık kıyafetlerini paylaşmıyorlar. Davalarını, Mescid-i Aksa'yı ve Kudüs'ü anlatıyorlar. O yüzden buna devam. Bir diğeri de, birileri israile 'açken öldürmeyin tok öldürün. Artık sizin beslenmeniz bizden' diyor. Biz, bunları da boykot edeceğiz. Üçüncüsü de, Amerika o büyük gemilerini Gazze'den ziyade Türkiye için gönderdiğini biliyoruz. Buradan, konsolosluktan geçici olarak gittiler. İnşallah ebedi olarak hem konsolosluktan hem İncirlik'ten defolup gidecekler." şeklinde konuştu.

"Bu operasyon, işgalci İsrail'in, Amerika'nın ve tüm işbirlikçi emperyalist ülkelerin kalbine korku saldı"

Hamza Türkmen

HAK SÖZ Dergisi Yazarı Hamza Türkmen ise, siyonist işgal çetesinin kukla bir devlet olduğunu, onu bölgemize Orta Doğu'daki ve tüm ümmet coğrafyasındaki İslami uyanışı kontrol etmek, bastırmak, imha etmek için bir aracı bir aparat olarak İngiltere ve ABD'nin yerleştirdiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"15 gün önce, Aksa Tufan'ı operasyonuna muhatap olduk. O günden bu yana secdede ve namazda ellerimiz Allah'a açıp onlar için dua ediyoruz, onlar için eylem yapıyoruz, onlar için imkanlarımızı birleştirip, yardım kanalları açmaya çalışıyoruz. Bu operasyon, işgalci israil'in, siyonizmin, Amerika'nın ve tüm işbirlikçi emperyalist ülkelerin kalbine korku saldı. Bu dönem içinde onlarca kardeşimiz öldürüldü. Bu insanlar açlıktan, hastalıktan, işkence altında veya her gün tek tek ölmektense Aksa'nın özgürlüğü için ümmeti uyandırmak için, ciddi bir feda eylemi yaptılar ve hepimizin gururu, hepimizin duası oldular." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir