• DOLAR 32.236
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2412.192
  • ...
İrlanda: Bu ay içinde Filistin'i devlet olarak tanıyabiliriz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İrlanda Başbakanı Harris, İrlanda'nın Filistin'i tanımasının tek taraflı bir karar olmadığını belirterek, "Başbakan olarak İrlanda'nın duruşunu dile getirmek, İrlanda halkı adına konuşmak benim görevim." dedi.

Harris, İrlanda'nın Orta Doğu ve Gazze konularında duruşunun net olduğunu söyleyerek, "Acilen şiddetin durması ve engelsiz şekilde insani yardımın ulaşması gerekiyor çünkü gözlerimizin önünde insani bir facia yaşanıyor." diye belirtti.

"İki devletli çözüme ihtiyacımız var." ifadesini kullanan Harris, bunun için de iki devletin varlığının kabul edilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Gelecek günlerde İrlanda bunu yapmaya niyetli." ifadelerini kullandı.

İrlanda'nın Filistin devletini tanıma takvimine ilişkin olarak Harris, "Diğer ülkelerle İrlanda'nın izlemesi gereken bir sistem var. Takip edilmesi gereken siyasi süreçler ülkeden ülkeye değişkenlik gösteriyor. Özel güne gelecek günlerde karar vereceğiz. Niyetimiz Filistin devletini bu ay tanımak ve çok fazla bir gün kalmadı." dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir