• DOLAR 32.22
  • EURO 35.018
  • ALTIN 2507.263
  • ...
HAMAS Üyesi Rişk: Bu barbar ve sistemli katliamlar büyük Gazze'deki halkımıza zarar vermeyecektir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaptığı açıklamada, işgalci siyonistlerin masum çocuklara, kadınlara ve yaşlılara yönelik acımasız katliam ve soykırım gerçekleştirdiğini ifade eden HAMAS Siyasi Büro Üyesi İzzet El-Rişk, "İşgalci siyonistlerin saldırısı bir an bile durmadı. İşgal rejimi, Gazze'deki Filistin halkımıza karşı burada yaşayanların evlerini bombalaması, camileri, hastaneleri, okulları, üniversite ve altyapıyı hedef alması sonucu çoğunluğu çocuk, kadın ve yaşlı olan 5 bine yakın kişi şehit oldu ve binlerce kişi yaralandı." dedi.

Yapılan bombardımanın, katliamın, Gazze'deki elektriğin, suyun, gıda girişinin kesilmesinin işgalci siyonistlerin işlediği savaş suçu soykırım olduğunu ifade eden Rişk, "İnsanlığa zarar veren, devam eden soykırım savaşı, siyonist yapıyı korumaya çalışan ve Gazze'de halkımıza karşı daha fazla suç ve katliam yapılmasına destek veren Amerikan yönetimi ve bazı Batılı ülkelerin desteği ve katılımıyla gerçekleştirilmektedir." ifadelerini kullandı.

Zaferin bir saatlik sabır olduğunu belirten Rişk, "Bunu tüm inancımızla, kararlılığımızla ve kesinlikle söylüyoruz. Bu barbar ve sistemli katliamlar ve savaş suçları, büyük Gazze'deki halkımıza zarar vermeyecektir. Şehitleriyle, yaralılarıyla, özgürlük savaşçılarıyla, gençleriyle, direnişe verdikleri destek ve sahiplenmeleriyle, dillere destan metaneti ve yerinden edilmeyi reddetmeleriyle, işgalin topraklarımıza, halkımıza yönelik komplosunu ve saldırgan planlarını bozacaklardır." şeklinde konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir