• DOLAR 32.182
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2505.862
  • ...
Peygamber Sevdalıları Vakfı Adana Koordinatörlüğünden Aksa Tufanı Mitingi'ne davet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından 22 Ekim Pazar günü saat 13.00'da Merkez Camii yanında düzenlenecek olan miting ile ilgili konuşan Peygamber Sevdalıları Vakfı Adana Koordinatörlerinden Orhan Erkuş, 22 Ekim Pazar günü Merkez Camii yanında düzenlenecek "Aksa Tufanı'na Destek Mitingi" ne Adana halkını davet etti.

"On binlerin katılımıyla büyük bir miting yapmayı düşünüyoruz "

Etkinlik hakkında açıklamalarda bulunan Erkuş, "Kudüs ve Gazze bizim için önemli bir meseledir. Kudüs ve Gazze sokaklarında çocukların oyun oynarken, şehitçilik oynadığı bir şehirdir. Kudüs, sokaklarında, Gazze sokaklarında sapanlarıyla şiir ve destan yazanların şehridir. Kudüs ve Gazze sokaklarında, çocuklar oyun oynarken ayakları yere değmeden iki tane meleğin koluna girdiği şehirdir. Yani bu kadar önemli ve koordinatlarını Rabbimizin belirlemiş olduğu bir Mescidi Aksa'dan, Kudüs'ten bahsediyoruz. Bundan dolayı, Kudüs meselesinin üzerinde Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak, Rabbimiz nasip ederse bu pazar günü Adana Merkez Parkı'nda, hemen merkez camimizin yanında on binlerin katılımıyla büyük bir miting yapmayı düşünüyoruz. Bununla alakalı İslami camiaların, Allahütealâ hepsinden razı olsun, büyük bir desteğini gördük. Kudüs ve Gazze meselesi, ümmetin yanında Vahdeti oluşturan en başat faktörlerden biridir. 'Kudüs özgür değilse bütün ümmet tutsaktır' anlayışıyla, ümmet olarak pazar günü, Rabbimiz nasip ederse merkez caminin yanında bulunan merkez parkta Gazze ve Filistinli kardeşlerimize, şehit olan kardeşlerimizin ailelerine bir moral olsun diye orada olacağız." diye konuştu.

Gerçekleştirecekleri mitingin Kudüs'ün kurtuluşuna vesile olması temennisinde bulunan Erkuş, şunları kaydetti:

"Biz Hamasız, İslami cihadız, Kudüslü mücahitleriz. Onlarla beraber olduğumuzu, onlardan olduğumuzu ve onlara destek olduğumuzu bu yapacağımız büyük mitingimizle deklare etmiş olacağız. Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak, brandalarımızı şehrin farklı yerlerine astık, el ilanlarımızı dağıttık, Adanamızda bulunan çok önemli radyoları ve televizyonlara reklamlarımızı verdik. İslami camiaların birçoğuyla birebir, yüz yüze istişarelerimizi yaptık, onlarda desteklerini sundular. Biz yek ümmet, kuvvet olarak inşallah o gün Gazze'nin yanında, Kudüs'ün yanında olacağız. Rabbim yapacağımız bu mitingi Gazze'de bulunan kardeşlerimizin zulümden kurtulmasına ve Kudüs'ün de özgür oluşuna vesile kılar diye düşünüyoruz. Allah-u Tealâ buna vesile kılsın." (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir