• DOLAR 32.218
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2454.636
  • ...
AYBİR'den uluslararası topluma çağrı: "Katliamı durdurun"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AYBİR'in "Siyonist rejimin sivillere yönelik saldırısını durdurması için uluslararası topluma ve insanlık ailesine acil çağrı" başlığıyla başlattığı imza kampanyasına 2 günde 3 bin 500'ün üzerinde akademisyen ve yazar katıldı.

Birliğin yaptığı çağrıda, Siyonist rejimin Gazze'de sivillere yönelik katliamının günlerdir sürdüğüne işaret edilerek, "Bu saldırılarda okullar, hastaneler, ibadethaneler, evler bombalanıyor. Saldırılarda binlerce kadın, çocuk, bebek öldürüldü. Devam eden bombalamalarla sağ kalan on binlerce insan çaresizce ölüme mahkum edilirken bir o kadarı yıkılan binalar altında kurtarılmayı bekliyor." değerlendirmesi yapıldı.

Siyonist saldırganlığının uluslararası tüm hukuki belgelere, evrensel değerlere ve insanlık ailesinin tüm kutsallarına aykırı olduğu belirtilen çağrıda, şunlar kaydedildi:

"Filistinlileri, özellikle 17 yıldır açık hava hapishanesinde yaşatılan Gazzelileri sindirmeye çalışarak Filistin’i boşaltmaya çalışan İsrail saldırganlığının bir bahaneye ihtiyaç duymadığını 70 yılı aşan işgal, şiddet, ölüm ve zulüm politikalarından biliyoruz. Hamas saldırısına cevap niteliğindeki son saldırısı İsrail'in bir devlet gibi değil bir terör örgütü gibi davrandığını bir kez daha ortaya koymaktadır. Bu durum, İsrail’in Gazze’deki tüm sivil halkı, hatta tüm canlıları cezalandırmak için toptan bombalamasından, tüm canlıları, elektriksiz, susuz, gıdasız bırakarak ölümden başka çıkış yolu bırakmamasından net bir biçimde anlaşılmaktadır. İmza kampanyasına katılan akademisyen, yazar ve entelektüeller İsrail'i şiddetle kınamaktadır. Uluslararası toplumu, kalbinde zerre kadar vicdan taşıyan tüm insanlık ailesini İsrail barbarlığını durdurmak için acil ve somut adımlar atmaya çağırıyoruz. Yarın çok geç olabilir."

Bu haberler de ilginizi çekebilir