• DOLAR 32.788
  • EURO 35.16
  • ALTIN 2457.99
  • ...
Ayetullah Hamaney, Heniyye görüşmesinde: Allah'ın Siyonist rejimi yok etme vaadi gerçekleşecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslam İnkılabı lideri bugün öğleden önce gerçekleşen bu görüşmede, Allah'ın Hz. Musa’nın (as) annesine vaatleriyle ilgili Kur’an-ı Kerim ayetlerine işaretle şöyle dedi: Şimdi de Allah’ın Filistin halkı konusunda birinci vaadi tahakkuk bulmuş ve o da, küçük bir grup olan Gazze halkının ABD, NATO, İngiltere ve diğer bazı ülkelerden oluşan güçlü ve büyük bir grup karşısındaki zaferidir. Buna binaen ikinci vaat olan Siyonist rejimin yok oluşu da gerçekleşebilir ve Allah’ın yardımıyla “deniz”den “nehir”e kadar Filistin’in kurulacağı gün gelecektir.

Ayetullah Hamaney, Gazze halkının dünyayı şaşırtan olağanüstü direnişine değinerek şöyle konuştu: Bir gün Amerikan üniversitelerinde Filistin lehine sloganlar atılacağına, Filistin bayrağının göndere çekileceğine kim inanırdı! Japonya'da bir gün gösterilerde Filistin'in çıkarları için "İsrail'e ölüm" sloganının atılacağına kim inanabilirdi!

Ayetullah Hamaney ayrıca, "Gelecekte Filistin konusunda bugün inanılmayacak olaylar yaşanabilir." ifadesini kullandı.

İslam İnkılabı Rehberi sözlerinin devamında şu beyanatta bulundu: Anayasaya göre İran'ın idari işlerinden sorumlu olan Muhammed Muhbar, merhum cumhurbaşkanının Filistin'e yönelik politika ve tutumunu aynı motivasyon ve ruhla sürdürecektir.

Bu görüşmede Ayetullah Hamaney, Filistin milletine, özellikle de Gazze halkına, Seyyid İbrahim Reisi için gösterdikleri sempatiden dolayı teşekkür etti, Heniyye’nin çocuklarının şehadeti için tebrik ve başsağlığı diledi ve Hamas liderinin sabrını övdü.

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ve beraberindeki heyet, Ayetullah Hamaney'in yanı sıra İran milleti ve hükümetine başsağlığı diledi.

İran milleti ve hükümetinin Filistin halkına verdiği sürekli destekten dolayı şükranlarını dile getiren "İsmail Heniyye", Merhum Reisi’yi Filistin'i ve direnişi seven ve yardım eden bir zat olarak nitelendirerek şunları söyledi: Merhum Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Filistin'i ve direnişi tüm arenada ve uluslararası örgütlerde savunduğunu, kendisinin de ona defalarca “Direniş Dışişleri Bakanı “ olarak dediğini vurguladı.

Gazze'de sahadaki son durumu anlatan Hamas Siyasi Büro Başkanı, şunları da vurguladı: Bugün bölgedeki direniş cephesi ve Filistin'deki direniş güçleri en iyi durumda, Siyonist düşman ise en kötü durumda. Bu Allah'ın lütfundan kaynaklanmaktadır.

Bu haberler de ilginizi çekebilir