• DOLAR 32.788
  • EURO 35.16
  • ALTIN 2457.99
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dost ve kardeş ülkeleri Afgan halkına destek vermeye davet ediyorum
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Uluslararası İyilik Ödülleri Töreni'nde yaptığı konuşmada "Afganistan'da ağır bir insani dram yaşanıyor" dedi.

Afganistan'da meydana gelen sel felaketinde 400'den fazla kişinin hayatını kaybettiğini anımsatarak, bu zor günlerinde afetzedelere yardım etmeyi bir görev olarak kabul ettiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, felaketin ardından ilk etapta kargo uçağıyla Afganistan'a yardım malzemeleri gönderildiğini aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Toplam 24 tonu bulan yardım malzemelerimiz cuma günü bölgeye ulaştı. Dün de 43 vagondan oluşan bir yardım trenini Afganistan'a yolcu ettik. Dünkü trenimiz, AFAD'ın koordinasyonunda bugüne kadar Afganistan'a gönderdiğimiz 20'nci iyilik trenimizdi. Toplam 619 tonluk yardım malzemesinin iki hafta içerisinde Afganistan'a ulaşmasını bekliyoruz. Dost ve kardeş ülkeleri de Afgan halkına destek vermeye davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

Sudan'da bir yıldır devam eden çatışmalara da dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Maalesef iç savaş nedeniyle 8 milyondan fazla kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı. Bu zor günlerinde Sudan halkının da yanında olmamız önem arz ediyor." diye konuştu.

Türkiye'nin, Türkistan'dan Balkanlar'a, Güney Asya'dan Afrika'ya kadar nerede bir sorun, bir zulüm ve dram varsa tüm imkanlarıyla ihtiyaç sahiplerine el uzatmanın gayreti içerisinde olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İçimizdeki nasipsizler anlamasa da zalimin karşısında, mazlumun yanında olmaya devam edeceğiz." dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir