• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
HÜDA PAR Van İl Başkanı Sayğın: Fiili hareket zamanıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgal rejiminin Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesini bombalamasının ardından tüm Türkiye'de olduğu gibi Van'da da vatandaşlar meydanlara çıkarak tepki gösterdi. Yapılan protesto gösterilerine katılan HÜDA PAR Van İl Başkanı Rasim Sayğın, yöneticilere fiili harekete geçme çağrısı yaptı.

Sayğın, artık fiili adımların atılması gerektiğini vurgulayarak, "Çok acı bir olayla karşı karşıya kaldık. Sözün bittiği bir yerdeyiz. Artık kınamaların, sözlü uyarıların bittiği yerdeyiz. Bundan sonra artık fiili olarak İslam ülkelerinin müdahale etmesi gerektiği bir durumla karşı karşıyayız. Bizim inancımıza yönelik bir saldırı söz konusudur. Ha Medine'ye saldırı olmuş, ha Mekke'ye saldırı olmuş ha Kudüs'e saldırı olmuş arada bir fark yoktur. Olaya bu gözle bakmamız lazım. Devlet ve hükümet yetkililerini fiili müdahaleye zorlayacak bir takım eylemlerde bulunmak gerekiyor. Bu saatten sonra artık söz söylenecek bir durum kalmamıştır. Bir soykırım, bir insanlık suçuyla karşı karşıyayız. Bugün Müslümanların elinde ciddi bir koz da var. israile yapılacak bir müdahalede 'neden yapıldı?' diyecek kişi sayısı azdır. Bütün uluslararası kurallar çiğnendi. Kadın çocuk demeden binlerce insan katledildi. Artık bundan sonra Türkiye'nin özelikle israil büyükelçisini derhal sınır dışı etmesi, bunun yanında da Filistin'e destek anlamında fiili olarak harekete geçmesi gerektiğini düşünüyoruz. Kudüs bizim namusumuzdur. Kudüs bizim imani bir meselemizdir." dedi.

"İslam ülkeleri bir araya toplanıp ortak tepki vermeli"

AGD Van Şube Başkanı Ömer Gündüz de, "Bugün içimiz buruk. Binin üzerinde şehidimiz var. İçimiz yanıyor. Halk olarak bu katliamın sonuna kadar karşısında duracağız. Katil israilin Filistin'den defolup gidinceye kadar mücadelemizi devam ettireceğiz. Çünkü Filistin ve Kudüs İslamın'dır ve sonuna kadar da öyle kalacaktır. Devlet yetkililerinin normalleşme adımlarını iptal etmesini, büyükelçiyi geri çekmesini ve İslam ülkelerini bir araya toplayıp ortak bir açıklama yapmasını istiyoruz. ABD'nin israilin yanında durduğu gibi tüm İslam devletlerinin de Filistin'in yanında olduklarına dair bir bildiri yayınlaması gerektiği çağrısında bulunuyoruz" şeklinde konuştu. (İLKHA)






Bu haberler de ilginizi çekebilir