• DOLAR 34.12
  • EURO 38.158
  • ALTIN 2878.656
  • ...
Ebu Ubeyde: KARŞIMIZA ÇIKAMAYAN İŞGALCİ  SİVİLLERE VAHŞİCE SALDIRIYOR
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

200’ün üzerinde rehinenin ellerinde bulunduğunu hatırlatan Ebu Ubeyde, bunlardan 22’sinin işgal rejiminin bombardımanında öldüğünü açıkladı.

Farklı milletlerden rehinelerin de olduğunu dile getiren Ebu Ubeyde, onları misafir olarak gördüklerini, saha koşulları izin verdiğinde serbest bırakacaklarını dile getirdi.

Ebu Ubeyde, "Karadan giriş tehditlerinden korkmuyoruz. Hazırız. Gazze toprakları sizi yutacak ve mezarınız olacak. İşgalcilere karşı tepki göstermek için ayağa kalkan her silaha, her sese, her kaleme selamlarımızı iletiyoruz." ifadesini kullandı.

Halid Meşal:

İŞGALDEN KURTULMAK VE ÖZGÜRLÜK İSTİYORUZ

İslami Direniş Hareketi (HAMAS)’ın Filistin dışındaki lideri Halid Meşal, ‘israil’in ve ulusal projesinin geleceğinin olmadığını’ ifade ederek, “Talebimiz büyük. İşgalden kurtulmak ve özgürlük istiyoruz” dedi.

Meşal, 16 Ekim Pazartesi El-Arabi kanalına verdiği röportajda, İşgalcilerin sözde Başbakanı terörist Binyamin Netanyahu’nun HAMAS’ı yok etme tehdidinin önemsiz olduğuna işaret ederek, HAMAS’ı yok etme sloganının daha önce de kullanıldığına dikkat çekti.

Filistin direnişiyle işgal güçleri arasında geçmişte yaşanan savaşlarda da işgalcilerin sürekli HAMAS’ı yok etmekten bahsettiklerini hatırlatan Meşal, direniş gruplarının tüm senaryolar üzerinde çalıştığını bildirdi.

Siyonistlerin kâğıttan bir varlık olduğunun görüldüğünü belirten Meşal, “Tüm bölgeyi korkutan İsrail bu mu?” diye sordu.

İşgal ordusunun 7 Ekim’de yaşadığı bozgundan ve Gazze tümeninin kısa sürede çökmesinden sonra düşmanın şoka girdiğini kaydeden Meşal, yenilgisini örtmek isteyen işgal ordusunun zafer kazanmış görünmek için direnişe kucak açan masum sivillere intikam saldırıları düzenlediğini söyledi.

Meşal, Aksa Tufanı’nın İşgalcileri daha önce görülmemiş bir şekilde sarstığını ve bu sıralar kimsenin ateşkesten bahsetmediğini ifade ederek, “İşgalden kurtulmamız için bu bir fırsat” dedi.

HAMAS lideri, esirlere de değinerek, işgalcilerin esir sayısı konusunda tahminlerde bulunduğunu ve direniş gruplarının elinde esir takasına ve Filistinli esirleri işgal rejimi zindanlarından kurtarmaya yetecek miktarda esir bulunduğunu açıkladı.

Terör Devleti 500 Bin Vatandaşını Tahliye Etti

Siyonist Yahudi yönetiminin, savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana, Gazze çevresinden yaklaşık 500 bin Yahudi işgalciyi tahliye ettiği belirtildi.

Yediot Aharonot gazetesinin haberine göre, İşgal ordusunun dış medya sözcüsü Jonathan Conricus, gelişmelere dair yabancı medyaya brifing verdi.

Conricus, HAMAS'ın 7 Ekim'deki sürpriz saldırısından bu yana yaklaşık yarım milyon işgalcinin evlerini terk ettiğini söyledi.

Bunların İşgal topraklarının güney bölgesinden tahliye edilenler olduğunu kaydeden Conricus, ​​Gazze Şeridi'nin yanı sıra Lübnan sınırına yakın 20'ye yakın yerleşim yerinin de savaş nedeniyle boşaltıldığını ifade etti.

Kassam Tugayları:

YABANCI ESİRLERİ UYGUN ZAMANDA BIRAKACAĞIZ

HAMAS'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde: "İsrail’e düzenlenen saldırıda esir alınanlar arasında bir grup yabancı ülke vatandaşı da var. Onlar bizim misafirimiz, onları korumaya çalışıyoruz ve uygun zamanda serbest bırakacağız!”

HAMAS'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, ellerinde 200 ile 250 arasında esir bulunduğunu söyledi.

Ebu Ubeyde, HAMAS'ın internet sitesinde yayımlanan videosunda, 7 Ekim'den bu yana devam eden çatışmalara ilişkin açıklama yaptı.

Siyonistler ile çatışmalarda esir alınan kişi sayısının 200 ile 250 arasında olduğunu belirten Ebu Ubeyde, bunların 200'ünün Kassam Tugaylarının elinde, geriye kalanların ise diğer Filistinli grupların elinde olduğunu aktardı.

Sözcü Ebu Ubeyde, "(israil’e düzenlenen saldırıda esir alınanlar arasında) Bir grup yabancı ülke vatandaşı da var. Onlar bizim misafirimiz, onları korumaya çalışıyoruz ve uygun zamanda serbest bırakacağız." ifadelerini kullandı.

Ebu Ubeyde, İşgalcilerin hapishanelerindeki Filistinli tutuklular meselesine ilişkin "esir aldıkları kişiler dosyasıyla yakınları hapishanede olan Filistinli ailelerin yüzünü güldürmeye kararlı olduklarını" söyledi.

İşgalcilerin Gazze'ye düzenlediği saldırılarda esirlerden 22'sinin hayatını kaybettiğini aktaran Ebu Ubeyde, saldırılarda hayatını kaybeden en son esirin Tel Avivli sanatçı Guy Olives (26) olduğunu belirtti.

Ebu Ubeyde, ayrıca İşgalcilerin kara harekâtına başlama yönündeki tehdidinin de kendilerini korkutmadığını sözlerine ekledi.

İnsani kriz derinleşti

GAZZE’DE SU TÜKENDİ

İşgalcilerin saldırısının ardından başlayan savaş devam ediyor. İşgalcilerin Gazze Şeridi'ne bombardımanları nedeniyle bölgede su sorunu yaşanmaya başladığı bildirildi. Gazzeli çocukların kuyulardan çıkarılan kirli suları tükettikleri belirtiliyor.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Gazze Şeridi'nde, suyun tükendiğini, aile ve çocukların, kuyulardaki kirli suları kullanmak zorunda kaldığını duyurdu.

UNICEF'in X platformunda yaptığı açıklamada, "Gazze'deki aile ve çocuklara yardımların engelsiz ulaşabilmesi için bizlerin, hemen insani ateşkese ihtiyacımız var." ifadeleri paylaşıldı.

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA), dün Gazze'ye yakıt girdiğine ilişkin haberleri yalanladı.

UNRWA'dan bir başka yetkili de 7 Ekim'den bu yana ne yakıt ne yiyecek ne de su girişi olduğunu, hiçbir tedarik maddesinin kente girmediğini belirtti.

Siyonist işgalciler Hizbullah hedeflerine fosfor bombalarıyla saldırdı

Siyonist işgal rejimi sözde ordusu, Lübnan sınırındaki Zahajra kasabasına yasaklı fosfor bombalarıyla saldırdı.

Siyonist rejim sözde ordusu, Lübnan'daki Hizbullah'a ait askeri hedeflere saldırdı.

Lübnan sınırındaki Zahajra kasabasına yasaklı fosfor bombalarıyla saldıran siyonist rejimin sözde ordu sözcüsü, "Lübnan topraklarındaki Hizbullah'ın askeri hedeflerine saldırdık. Saldırıya ilişkin ayrıntılı bilgi daha sonra verilecek." dedi.

Siyonist rejimin gece düzenlediği hava saldırılarında ise Ed-Duhayra beldesindeki bazı evler hedef alındı.

Saldırı sonucu yaralıların olduğu ifade edildi.

Siyonist rejim, Lübnan sınırındaki telleri geçerek sızma girişiminde bulunmak isteyen silahlı 4 kişinin öldürüldüğünü de öne sürdü.

Bu haberler de ilginizi çekebilir