• DOLAR 32.228
  • EURO 34.77
  • ALTIN 2458.06
  • ...
Elazığ’da "İslam ve Medeniyet" sempozyumu düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen sempozyuma Elâzığ Valisi Ömer Toraman, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

"İslam, medeniyet anlayışının temeline insanı koymuş, onun maddi ve manevi yönlerini geliştirerek yaşam hakkı ile hukukunu temel ilke edinmiştir." diyerek İslam medeniyetinin insana verdiği önemi dile getiren Rektör Göktaş, işgal çetesinin, Filistinli Müslümanlara yönelik saldırılarını kınadı.

Programda konuşan Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, "İslam medeniyeti, İslam’ın doğuşundan günümüze kadar, Müslümanların yaşadığı ve yerleştiği bölgelerde, siyasi, sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmeler ile bu toplumların ortaklaşa gerçekleştirdiği düşünce, bilim, edebiyat, sanat ve mimari alanlarındaki gelişmelerin tümünü kapsar. İslam medeniyeti Hz. Muhammed’in, Mekke’de Hira mağarasında aldığı ‘Yaradan Rabbinin Adıyla Oku’ emriyle başlamış, medeniyet anlayışının temeline insanı koymuş, onun maddi ve manevi yönlerini geliştirerek yaşam hakkı ile hukukunu temel ilke edinmiştir. Bu medeniyetin temel hedefi; kurucu unsuru olan insanı, Ahsen-i takvim yani mükemmellik mertebesine ulaştırmaktır." şeklinde konuştu. (İLKHA)




Bu haberler de ilginizi çekebilir