• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Kızılhaç: Gazze'de bir felaket yaşanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"Gazze'de bir felaket yaşanıyor." diyen Longa, "Gazze'deki sağlık sisteminin durumundan derin kaygı duyuyoruz, ilaçlar tükeniyor. Genel olarak yakıt tükeniyor. Bu durum, yoğun bakım üniteleri, kuvözler, oksijen ve dolayısıyla tüm hayat kurtarıcı çalışmalar için jeneratörün ve elektriğin olmadığı anlamına geliyor. Bu aynı zamanda sivillerin ve sağlık çalışanlarının korunmasını da yakından ilgilendiriyor. Tüm taraflara çağrımız, mümkün olan en kısa sürede güvenli yolları açmaları ve insani yardımları ya da aşırı ihtiyaç duyulan insani yardımları, Gazze Şeridi'ne ulaştırmak için bize güvenli bir erişim sağlamalarıdır." ifadelerini kullandı.

"Taraflara, bu çatışmada sivillere saygı duymaları, onları korumalarının yanı sıra sağlık çalışanlarını ve tesislerini korumaları yönünde çağrıda bulunuyoruz." diyen Longa, "Yakıt olmadan elektriğin olmayacağı ve hastanelerin artık çalışmayacağı çok açık. İlaç olmadan insanlar tedavi edilemez. Sağlık çalışanlarının güvenliği olmadan yaralılar tedavi edilemiyor. Hastanelerde yakıt tükendi ve şu anda yakıtı sadece acil servisler için kullanıyorlar. Gazze Şeridi'nin mühürlendiğini, içerisine bir şeyin getirilemediğini ve bir şeylerin çıkartılmadığını biliyoruz." diye konuştu.

Longa, "Gazze'deki Filistin Kızılayı'nın doktor, hemşire ve gönüllülerinden hastaneyi boşaltmaları istendi ancak onlar bunu reddetti. Birkaç nedenden dolayı bu kararı aldılar, her şeyden önce hastaları bırakmadıkları için. Lojistikleri yok, yoğun bakımdaki hastayı veya belki de kuvözdeki kişiyi hastaneden tahliye edecek imkânları yok. Gazze, 2 milyondan fazla sivilin yaşadığı küçük bir toprak parçası. Şu anda Gazze'de kesinlikle güvenli bir bölge yok." dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir