• DOLAR 32.185
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.488
  • ...
Güneydoğu'da eğitim sorunları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - 2013-2014 Eğitim ve Öğretim yılı öncesi açıklamalarda bulunan Eğitim Bir Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş, Diyarbakır başta olmak üzere Güneydoğu'da öğretmen ve derslik açığının bulunduğunu söyledi.


Diyarbakır'daki eğitim sorununun yalnız Diyarbakır'a has olmadığını, bu sorunların bölge genelinde var olduğunu dile getiren Memiş, "Diyarbakır'da bin 276 okul var ve bu okullarda yaklaşık 10 bin derslik bulunuyor. Diyarbakır merkezdeki ilkokullarda okuyan öğrenci ortalaması 50-60'tır. Liselerde bu oran 70-80 bazı okullarda ise 90'a kadar çıktığı oluyor" dedi.


Diyarbakır merkezde her geçen gün öğrenci sayısının arttığını ifade eden Memiş, "Artan öğrenci sayısına karşılık derslikler yetersiz kalmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığının 7 bin derslik yapması neticesinde okullardaki sınıf mevcudu Avrupa normlarına ulaşabilir" diye konuştu.


Diyarbakır'da 16 bin 500 civarı öğretmenin ve 455 bin öğrencinin bulunduğunu söyleyen Memiş, öğretmenlere Güneydoğu'da görev yapmaları için pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini vurguladı.


Memiş son olarak, artan uyuşturucu kullanımına dikkat çekerek okul yöneticilerinin daha dikkatli davranmaları gerektiğini belirtti. (M. Sait Adiyaman/Sedat Kuşulay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir