• DOLAR 32.347
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2393.883
  • ...
Hayırseverlerin yaptırdığı yoğun bakım ünitesi açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Midyatlı hayırseverlerin 200 bin TL'lik bağışlarıyla tamamlanarak hizmet açılan Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi ile hastalar sevk edilmekten de kurtuldu.

 

Açılışa, Mardin Valisi Ahmet Cengiz, Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, AK Parti Mardin Milletvekilleri Gönül Bekim Şahkulubey, Abdurrahim Akdağ, Mardin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Cihan Nişancı, hastane yönetimi ve belde belediye başkanları yönetimi katıldı.

 

"Bölgenin sayılı hastaneleri arasında"
Hastanenin yeni olmasından dolayı bir takım eksikliklerinin bulunabileceğini söyleyen AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, ancak yeni ve heyecanlı olan hastane yönetiminin bu eksiklikleri tamamlamayı başardığını vurguladı. Fiziksel şarları ve donanım bakımından Midyat Devlet Hastanesi'nin bölgenin sayılı hastaneleri arasında yer aldığına işaret eden Şahkulubey, "Bu durumu kimse bilmez ama Midyat'ın Hacettepe Üniversitesi Görüntüleme Merkezi'ndeki tomografi cihazı ile aynı kalitede bir tomografi cihazına sahiptir. Bunu çoğu kimse bilmez, görüntüleme merkezi bölgedeki en iyi görüntüleme merkezi. Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Hacettepe ile aynı kalitede hizmet verebiliyor. O anlamda bölgedeki özel hastanelerden bile daha iyi" dedi.

 

Mardin Valisi Cengiz de, çalışmanın yapılmasında emeği geçen hayırseverlere teşekkür ederek, "Bu hizmetler insanların yaşatılması, sağlığına kavuşturulması, esenliği için gerçekten çok önemli hizmetlerdir. İnsanı yaşat ki memleket yaşasın, ülke yaşasın, dünya yaşasın bu çerçevede yapılan bu hizmetleri önemsiyoruz. Hem Midyat olsun hem civardaki köylerimiz, beldelerimiz, ilçelerimiz için hayırlı olsun." dedi.

 

200 bin TL'lik sağlık hizmeti
Sağlık hizmetlerinin, devletin asli görevleri arasında yer aldığını, ancak hayırsever vatandaşların katkılarının, eksikliklerin giderilmesi noktasında büyük önemi bulunduğunu ifade eden Midyat Devlet Hastanesi Yöneticisi Opr. Dr. Bilal Arıkan, şu bilgileri verdi:

 

"Yapılan bağış, hastanemizin kalbi ve en zayıf noktası olan yeni doğan yoğun bakım ünitesine çok büyük bir destek ve motivasyon kazandırdı. Eski hastanemizdeki yer darlığından dolayı şuana kadar bu hizmeti veremiyorduk. Şuan hastanemizde hayırseverlerin yaklaşık 200 bin TL'lik bağışlarıyla son teknolojiyle donatılmış 4 kuvözlü (yataklı) yeni doğan yoğun bakım ünitesi ve misafir anne odalarını hizmete açıyoruz. Hepsine teşekkür ediyoruz. Daha önce bu tür hastalarımızın tamamını ilçe dışındaki hastanelere sevk ediyorduk. Bölümün hizmete açılmasıyla hastanemizde doğan bebekler için şehir dışı veya başka bir hastaneye sevk edilme zahmetine katlanılmayacaktır. Ünitemiz içerisinde son donanım cihazlar ve en iyi tetkiklerle başarılı bir şekilde tedavilerimiz yapılabilecektir."

 

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından hastaneyi gezen heyet, tedavi gören hastalarla sohbet ettiler. Daha sonra hayırsever vatandaşlara törende hastane yönetimi tarafından hazırlanan plaketler verildi. (M. Sait Başaran - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir