• DOLAR 32.22
  • EURO 34.776
  • ALTIN 2457.368
  • ...
Şanlıurfa'nın ilçelerinden Filistin'e destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'nın ilçelerinden Siverek, Bozova, Viranşehir ve Hilvan'da Cuma namazı çıkışı Filistin'de şehid edilen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı ve dualar edildi.

STK'lar tarafından ortak düzenlenen programlarda Filistin halkına destek verildi.

Emperyalist güçlerin desteğini arkasına alan siyonist işgal rejimini kınayarak zulüm gören Müslümanlara dua edip şehid olan çocuk, genç, yaşlı ve kadınlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Siverek'te yapılan basın açıklamasında konuşan HÜDA PAR Siverek İlçe başkanı Abdurrahim Sumak, "Gazze’de yıkım, ölüm, vahşet, katliam var. Gazze’nin üstüne bombalar yağıyor. Gazze’de elektrik yok, su yok, yiyecek yok, yaşama hakkı yok. Gazze’de sadece vahşi bir soykırım var. Masum çocuklar ölüyor, kadınlar ölüyor, ihtiyarlar ölüyor ve bunların toplamı olan siviller ölüyor. Hastanelerde yer yok, yoğun bakımlar işlevsiz, jeneratörlerin yakıtı bitti. Bugün Gazze’de insanlık tarihinde görülmemiş bir vahşet yaşanmaktadır. Emperyalist güçlerin desteğini arkasına alan Siyonist işgal rejimi, bütün dünyanın gözü önünde Gazze’de soykırım uyguluyor. Ama İslam alemi sessiz, Dünya sessiz, sözde insan hakları savunucuları başını kuma gömmüş durumdadır." dedi.

Kutsal mekandaki direnişe Müslümanların sahip çıkması gerektiğini dile getiren Sumak, "Siyonist rejim tarafından yıllardır adım adım işgal edilen Filistin’e sahip çıkın. Son aylarda Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyen terör şebekesine dünyayı dar eden Filistinli kardeşlerinize sahip çıkın. O kutsal mekânda Filistinli gençlerin direnişine sahip çıkın. Ümmetin yetimleri olan Filistinlilerin bağrından çıkan mücahitlerin direnişini destekleyin. Siyonist işgalci çetelerin burunlarını yere sürten, korkaklıklarını bir kez daha ortaya çıkaran Filistinli mücahitlere sahip çıkın. Siyonist işgal rejiminin yenilmez denilen ordularının, delinmez denilen demir kubbelerinin, kendilerinden habersiz kuş uçmaz denilen istihbarat örgütlerinin dünyanın gözleri önünde zelil olduğu manzaraya yıllardır hasret kalmıştık. Hepimizin yüreğini ferahlatan bu görüntüleri sağlayan ve işgalci rejimi tüm dünyaya karşı rezil eden kahramanlara selam olsun. “Aksa Tufanıyla” şoka giren Siyonistlerin Ebrehe kibrini, yerle bir eden çağın ebabillerine selam olsun!" şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir