• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Dost ve düşman bilsin ki bizler siyonizmin karşında direnişin yanındayız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesi İsmail Hakkı Demirok Camiinde HÜDA PAR, Tarihi Ulu Camii önünde de kentte farklı alanlarda faaliyetlerde bulunan sivil toplum kuruluşları Filistin'e destek basın açıklamaları düzenledi.

HÜDA PAR'ın düzenlediği basın açıklamasını Kayapınar İlçe Başkanı Mehmet Emin Akyüz okudu.

Mescid-i Aksa'nın sadece bir durak değil, miraca açılan, yüce Allah ile buluşturan bir kapı olduğunu belirten Akyüz, bu mukaddes beldenin bugün büyük bir saldırı altında olduğunu hatırlattı.

Akyüz, "Saldırıların sıradanlaştığı, yahudilerin necis bedenleri ile ayin yaptıkları Mescid-i Aksa'nın muhafazası ve müdafaası için bütün Müslümanlar sorumluluk sahibidir. Bu münasebetle Aksa savunması bir farziyettir. Elhamdülillah bu savunma refleksi 7 Ekim Cumartesi günü şafak vakti kendini göstermiştir. Filistin İslami direnişinin mücahitleri, siyonistlerin çizmiş oldukları sınırları örümcek ağını bozar gibi bozmuş, ileri karakollarını yerle yeksan etmiş, bağırlarına direnişin roketlerini saplamıştır." dedi.

"Siyonizm barbarlığına karşı direnişe geçmeye davet ediyoruz"

"Aksa tufanı siyonist rejimin kartondan kalelerini yıkmış, korku imparatorluğunu çökertmiştir" diyen Akyüz, işgal rejiminin düştüğü durumu özetlerken siyonizm barbarlığına karşı direnişe geçmeye davet ederek "İşte bu meydan da toplanmış bizler de tüm benliğimizle Aksa'nın, murabıtların, mücahitlerin ve Filistinli Müslümanların safında olduğumuzu ilan ediyoruz. Dost ve düşman bilsin ki, bizler siyonizmin karşında; direnişin, Aksa cihadının yolunda ve yanındayız. Bugün tüm Müslümanların, ellerindeki imkanlar ile mücadele alanları oluşturması gerektiğine inanıyoruz. Hangi coğrafyada olursa olsun; Kudüs'e, Gazze'ye mesafe hangi uzaklıkta olursa olsun, tüm muvahhitleri; büyük bir çaba, cehd ve cihad ile siyonizm barbarlığına karşı direnişe geçmeye davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Akyüz, "Bizlere düşen o mukaddes orduda yer almak, adanmaktır. Allah'ın izni ve inayetiyle Filistinli kardeşlerimiz İslam ümmeti için yeni bir zafere kapı aralamıştır. Beklediğimiz zafer sadece siyonizmi değil, tüm dünya müstekbirlerini tahtalarından devirecektir. Yeter ki biz diri olalım, imanımızın gereğini yerine getirelim, var olduğumuzu gösterelim ve İslam'ın ilk neslinin vermiş olduğu mücadeleyi unutmayalım." şeklinde konuştu.

"Zafer Allah'tandır ve bu zafer inşallah çok yakındır"

Açıklamasında İslam ülkelerini idare edenlere de seslenen Akyüz şunları söyledi:

"Artık, 'yeter' demeyi bilin, izzetli davranın, ayrılıkları bir kenara koyun, Muhammed'in ümmeti olduğunuzu hatırlayın ve yarın arkanızdan gelecek nesillerinize anlatacak İslami dirilişinizi anlatacak bir miras bırakın. Ulusal çıkarlar, politik yaklaşımlar, dolaylı ve etkisiz tepkiler vererek bir yere varamadığınızı, siyonistlerin her geçen gün daha da pervasızlaştığını görün. Hele de onlarla normalleşmeye hiç mi hiç çabalamayın. Bugün onlara taraf atacağınız adımları bertaraf edeceklerini, sırası ve zamanı geldiğinde kendilerine tamamıyla köle olmuşları tercih edeceklerini unutmayın."

Siyonizm tehlikesine karşı uyanık olunması yönünde uyarıda bulunan Akyüz, "Bu habis uru İslam coğrafyasından söküp atmak için Aksa Tufanı Operasyonuna destek olun, yardım edin, katkı sunun, tarafınızı belirginleştirin, safları sıklaştırıp dik durun. Zafer Allah'tandır ve bu zafer inşallah çok yakındır. HÜDA PAR olarak bir kez daha en yüksek sesle haykırıyoruz ve diyoruz ki; canımızla, kanımızla, malımızla ve evlad u iyalimizle ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’nın ve direnişin yanındayız. Filistin’in ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne giden her meşru eylemin yanındayız ve destekçisiyiz. Bu yolda üzerimize düşen her türlü fedakârlığı yapmaya hazırız."

Akyüz, Gazze’de bütün dünyanın gözleri önünde yaşanan vahşete ve soykırıma dur demek amacıyla 15 Ekim Pazar günü saat 13.00’te Diyarbakır İstasyon meydanında HÜDA PAR'ın düzenleyeceği davet çağrısında bulundu.

"HAMAS israili tarihin çöplüğüne yollamak ve Filistini özgürleştirmek için savaşıyor"

Diyarbakır'da bir basın açıklaması da tarihi Ulu Camii önünde yapıldı. Diyarbakır'da farklı alanlarda çalışmalar yürüten birçok STK düzenlediği ortak basın açıklamasıyla Filistin'e olan desteğini yeniledi.

Tarihi Ulu Camii önünde selamlama konuşması yapan MEMUR-SEN Diyarbakır İl Başkanı Ramazan Tekdemir, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 14-22 Ekim tarihleri arasında yapılması planlanan Sur Kültür Yolu Festivalinin iptal edilmesi yönünde çağrıda bulunarak Filistin'de akıtılan kanın yanında böyle bir eğlencenin düzenlenmesinin uygun olmadığını hatırlattı.

Tekdemir'in selamlama konuşmasından sonra basın açıklamasını okuyan Özgür-Der Diyarbakır Şube Başkanı Dr. Murat Koç, Filistinli Müslümanların 80 yıldır bu işgalci kâfirlerle her türlü bedeli ödeyerek mücadele ettiğini belirterek tüm dünyanın sessizliğine ve Müslümanların kendilerini yalnız bırakmalarına rağmen direnişten asla vazgeçmediklerine dikkat çekti.

"Aksa Tufanı" operasyonunu farklı şekillerde eleştirenlere cevap mahiyetinde konuşan Koç, şu ifadelere yer verdi:

"Birileri şaşırıyor, sorup duruyor neden şimdi saldırıldı. HAMAS neyi amaçlıyor. Bu saldırıların Filistin'e faturası ağır olmayacak mı? Son bir yılda sadece Gazze’de binlerce kişinin öldürüldüğünü bilmiyorlar mı? Tüm uluslararası itirazlara rağmen siyonist rejimin işgali derinleştirdiğini, her yere yığınla Yahudi yerleştirdiğini görmüyorlar mı? Mescid-i Aksa’da dinimizin en temel değerlerine yapılan hürmetsizliğin farkında değiller mi? siyonist rejim barış yanlısıymış gibi bir hava estiriliyor. Oysa her siyonist işgalcinin aynı zamanda eli silahlı İslam düşmanı ve Müslümanları katleden birer katil olduğunu on yıllardır hep birlikte izlemiyor muyuz? Filistin halkına ölüm, açlık ve esaretten başka ne sunuldu ki kıyama kalktıklarında şaşırıyorlar. HAMAS’ın neden saldırdığını sorup duruyorlar. HAMAS israili tarihin çöplüğüne yollamak ve bir bütün olarak Kudüs’ü, Filistini özgürleştirmek için savaşıyor!"

"Aksa Tufanı, Filistin’e sırtını dönen, siyonist çeteyle hizalanan herkese bir cevaptır"

17 yıldır boykot altında tutulan iki milyonu aşkın insanın yaşadığı Gazze’ye ilaç girişinin yasaklandığını, rejimin saldırılarında yıkılan evlerin yapılması için gereken inşaat malzemelerinin girişine izin verilmediğini; hastane, okul, elektrik, sağlıklı içme suyu gibi gereksinimlerden yoksun yaşanıldığını sözlerine ekleyen Koç, insanca yaşamı mümkün kılacak hiçbir şeyin olmadığı ifade ederek Gazze’de her şeyden öte işgalci güçlerin saldırıları nedeniyle can güvenliği bulunmadığının altını çizdi.

Koç, "İşledikleri sistematik katliam/soykırım ve savaş suçları nedeniyle yöneticileri Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde yargılanması gereken işgal rejiminin en büyük dayanağı kuşkusuz uluslararası toplumun sessizliği ve tepkisizliğidir. Filistin topraklarının nasıl talan edildiğine bütün dünya şahitken gerçeklerin üstünü örtmek isteyenler işgal çetesinin zulmünü görünmez kılma peşindeler. Filistin’e sırtını dönen, siyonist çeteyle hizalanan herkese bir cevaptır aslında Aksa Tufanı." diye belirtti.

HAMAS karşısında işgal rejiminin düştüğü zelil duruma dikkat çeken Koç, "Dünyayı zulüm kulelerinden tahakküm ile yöneten kafirlere karşı bir avuç mücahid, bugün bir kere daha; arzın yegâne ve mutlak sahibinin Cenâb-ı Allah olduğunu hatırlatmış, delinemez, geçilemez, yapılamaz denilen ne varsa hepsini yapmıştır. Milyarlarca dolar harcanan sistemler, uydular, istihbarat ağları, silahlar ve hepsinden önemlisi yenilmezlik algısı yerle yeksan olmuştur. Bu halk dünyanın tüm sessizliğine ve adaletsizliğine rağmen asla teslim olmayacağını bir kez daha göstermiştir." dedi.

Basın açıklaması Ayder Başkanı Doç. Dr. Fikret Özçelik'in yaptığı dua ile sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir