• DOLAR 32.22
  • EURO 35.033
  • ALTIN 2448.406
  • ...
SON DAKİKA
Rusya'dan ABD'ye"'nükleer kuvvetler" uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Washington'un eylemleri nedeniyle Moskova'nın INF kapsamında tek taraflı ilan ettiği moratoryumu sürdürmesi için gerekçe kalmadığını kaydetti.

"Orta ve kısa menzilli füzeler konuşlandırılmasıyla ilgili tek taraflı moratoryumun Rusya tarafından korunmasıyla ilgili gerekçeler, ABD'nin eylemleri nedeniyle ortadan kalkıyor" diyen Ryabkov, ABD'nin Avrupa ve Asya-Pasifik bölgesinde INF'yle yasaklanan askeri teçhizatlar görülmesine yol açan fiili eylemlerini gözlemlediklerini belirtti.

Rusya'nın henüz moratoryum kararını iptal etme yönünde bir karar almadığının söyleyen Ryabkov, "Moratoryum, Moskova tarafından tek taraflı olarak yürürlüğe koyulmuş ancak ABD ve Batılı uşaklarından gereken karşılığı görememişti" dedi.

Eylül 2019'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve dönemin AB Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'nin yanı sıra NATO üyelerini kapsayan bir dizi ülkenin liderine mektup göndererek INF kapsamında moratoryum ilan ettiğini bildirmiş ve muhataplarına da moratoryum ilan etmelerini önermişti.

2 Şubat 2019'da ABD, INF'den resmen çekildiğini duyurmuştu.

3 Temmuz 2019'da ise Rusya lideri Putin, INF'in askıya alınmasını öngören tasarıyı imzalayarak yasalaştırmıştı. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir