• DOLAR 32.788
  • EURO 35.16
  • ALTIN 2457.99
  • ...
Polis Şefi, Gazze yanlısı protestoculara yönelik saldırıdan görevden alındı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Üniversite rektör yardımcısı Mary Osako Çarşamba günü yaptığı açıklamada, geçici başkan olarak bir yıl görev yaptıktan sonra Ocak ayında üniversitenin polis gücünün başına atanan John Thomas'ın "güvenlik operasyonlarımızın incelenmesine kadar geçici olarak yeniden atandığını" söyledi.

Osako, kampüs polisinden Gawin Gibson'ın Salı günü itibariyle üniversite polisinin başkan vekili olarak atandığını duyurdu.

Thomas ve diğer üniversite yetkililerinin yanı sıra Los Angeles Polis Departmanı, Kaliforniya Üniversitesi'nde Filistin yanlısı aktivistler ile 30 Nisan gecesi geç saatlerde onlara saldıran grup arasında patlak veren şiddetin ele alınması nedeniyle sert eleştiriler aldı.

Şiddet, daha sonra üniversite yetkilileri tarafından "kışkırtıcılar" olarak tanımlanan maskeli işgal yanlısı saldırganların, Gazze Şeridi'ndeki savaşı reddetmek için üniversite öğrencileri tarafından kurulan bir kampa baskın düzenlemesiyle patlak verdi. Maskeli adamlar protestocu öğrencilere cop ve sopalarla saldırdı.

İki tarafın karşılıklı yumruklaştığı ve birbirlerine biber gazı sıktığı şiddetli çatışmalar başladı. Kamptakilerden bazıları havai fişek atıldığını bildirdi.

Raporlara ve görgü tanıklarına göre, polis müdahale edip düzeni yeniden sağlamadan önce çatışma en az üç saat sürdü, ancak saldırganların hiçbirini öğrencilere hemen tutuklamadı.

Kaliforniya Valisi Gavin Newsom'un bir sözcüsü daha sonra kampüsteki rahatsızlıklara sınırlı ve gecikmiş polis müdahalesini eleştirdi ve bunu kabul edilemez olarak nitelendirdi

Bu haberler de ilginizi çekebilir