• DOLAR 32.339
  • EURO 34.891
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Vucic'den geri adım: Kosova'nın kuzeyinde olaylar yaşanmasını istemiyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kosova'nın kuzeyinde 24 Eylül'de yaşanan çatışmaların ardından ABD ve bazı Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin, "Sırbistan'ın Kosova sınır hattına asker yığdığı iddialarına" yönelik Vucic, "Belgrad, ABD istihbaratından gelen raporlara saygı duyuyor ancak onlar da tamamıyla doğru değil" açıklamasını yaptı.

Vucic, Sırp ordusunun Kosova sınır hattındaki varlığının bugün itibarıyla azaltıldığını söyleyerek, "Sayı 4 bin 500'e indi. Endişeye gerek yok. Kosova'nın kuzeyinde NATO'nun Kosova'daki Barış Gücü'nün (KFOR) daha fazla aktif olmasını ve Kosovalı Sırpların kendilerini güvende hissetmelerini istiyoruz" dedi.

Vucic, orduya "hazır ol" emri vermediğini söyleyerek, Kosova ile devam eden diyalog sürecine işaret ederek, "Sırbistan, Kosova'nın kuzeyinde olaylar yaşanmasını isteyen son ülke. Barış, Sırbistan'ın çıkarına olan bir durum" diye belirtti.

Vucic, 24 Eylül'de yaşanan ve bir Kosova polisinin ölümüyle sonuçlanan olayı üstlenen Kosovalı Sırp Milan Radoicic'in adalet önünde hesap vereceğini belirterek, "Kosovalı Sırplar kendilerini korumak istedi ama polisin öldürülmesini kınıyorum. Ancak onlar da Kosovalı Sırpları gözaltına alıyor, 2013'te anlaşmaya varılmasına rağmen Sırp Belediyeler Birliğini kurmuyor." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir