• DOLAR 32.191
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2452.773
  • ...
Tarihte Bugün: 4 Mayıs
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

672: Peygamber efendimiz Hz. Muhammed’in(sav) İstanbul’un fethi ile ilgili müjdesine nail olabilmek için İslam Ordusu ile İstanbul’un önlerine kadar gelen Ebu Eyyüb El-Ensari sekseni aşkın yaşına rağmen, son anına kadar savaşarak şehid oldu.
 
1421: Padişah Çelebi Mehmet öldü. Yıldırım Bayezid’in, Timur'a yenilmesinden sonra parçalanma tehlikesi baş gösteren Osmanlı Devleti’ni toparlayan Birinci Mehmet, Fatih Sultan Mehmet'in dedesiydi.
 
1904: Atlas Okyanusu ile Büyük Okyanusu birbirine bağlayan, aynı zamanda Güney ve Kuzey Amerika’yı ayıran ve dünyanın en uzun yapay kanalı olan Panama Kanalı'nın inşasına başlandı.
 
1912: İtalya, Rodos'u işgal etti.
 
1920: Millî Eğitim Bakanlığı kuruldu.
 
1931: Türkiye ‘de başka bir ihtimalin bulunmadığı, muhalefetin olmadığı, farklı siyasi görüş ve düşünceye yer verilmediği, kurulan siyasi partilerin kapatıldığı, Tek Parti Dönemi Türkiye’sindeki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Mustafa Kemal, üçüncü kez cumhurbaşkanı seçildi.
 
1943: Başbakanlık, İkinci Dünya Savaşı sırasında, şeker satışlarını durdurdu. Bir yıl sonra da İstanbul'da nüfus başına iki kilo un verilmesine karar verildi.
 
1949: Çıkartıldığı günden beri hukuksuz kararlarıyla halkı bezdiren İstiklal Mahkemeleri'ne ilişkin yasa yürürlükten kaldırıldı.
 
1997: Irak'tan Avrupa ülkelerine gitmek isteyen 25 kişiyi taşıyan iki tekne, Ege Denizi'nde battı. 17 kişi boğuldu, yedi kişi kayboldu.
 
2002: Nijerya'da bir yolcu uçağı kalkıştan hemen sonra düştü: 148 kişi hayatını kaybetti.
 
2009: Mardin'in Bilge Köyü’nde yapılan bir düğün sırasında düğündekilere kan davası yüzünden ateş açıldı. Saldırıda aynı aileden 3’ü hamile kadın, 6’sı çocuk, toplamda 44 kişi hayatını kaybetti.
 
2013: Dünya Sağlık Örgütü, dünyada her yıl 270 binden fazla yayanın trafik kazalarında hayatını kaybettiğini bildirdi. Örgüt, yolların daha fazla aydınlatılması ve kaldırımların artırılması konusunda yasal önlemler alınmasını istedi.
 
2014: Terör çetesi işgalci Siyonistlerin zindanlarındaki Filistinli esirlerin sayısının 207’si çocuk, 5 bin 100’e ulaştığı bildirildi. Mahkemeye çıkma süresinin ise 6 aya kadar çıktığı ifade edildi.
 
2018: FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde TRT'nin Harbiye'deki binasının işgal edilmesi ve sonrasında çıkan olaylara karıştıkları gerekçesi ile 31 sanığa müebbet hapis cezası verildi.
2019: "Fani" kasırgası Hindistan’da etkili oldu… Kasırga bölgesinde bir milyon kişi tahliye edildi… Kasırgada nedeniyle 9 kişi öldü.

Bu haberler de ilginizi çekebilir