• DOLAR 32.299
  • EURO 34.835
  • ALTIN 2412.954
  • ...
İnzar Dergisi Editör Yazısı / Eylül 2013
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
O’nun Adıyla!

O’nun lafz-ı celali ve bütün Esmaü’l-Hüsna’sıyla!

O’nun ve O’nun salih kullarının yaptığı tüm övgüler O’nun Zat-ı akdesine layıktır. Biz O’nu sena etmekten aciziz. O, Zatını övdüğü gibidir. Tüm noksan sıfatlardan münezzehtir. Kullarından ne mü`min olana ne de küfür üzere olana hiçbir şekilde ihtiyacı yoktur. Aksine tüm kullar O’nunla hayydır. Dilimizle O’nun yüceliğini övüyor; bedenimiz, kalbimiz ve ruhumuzla O’nun yüceliği karşısında eğiliyoruz.

Resulüne de gönülden salât ve selamlar olsun. O Resul ki; kâfir ve zalimlerin hakkından bir o bir de Onun gibi yaşamayı ve ölmeyi başarmışlar gelebilmiştir. O Resulün ne kadar yüce olduğunu etrafımızın bugün Hendek misali düşmanlar tarafından sarılıp nasıl sarsıldığımızı gördüğümüzde daha iyi anlıyoruz. Göç edişinin, ayrılığının ağırlığını bugün tüm ümmet daha güzel idrak ediyor.

Muhacirlere de Ensara da ehl-i beyte de ve bunlara tabi olanlara selam olsun. Rabbim bizi o tabilerden eyle! Hürmet edenlerden eyle! Sadakat gösterenlerden eyle!

Acıların ümmeti kuşattığı bir zaman ve ortamda bu sayımızla sizlere konuk oluyoruz. Bir günde beş bin şehid ve on bini aşkın yaralı; başka bir gün boğulmuş bini aşkın mü`min ve bunların yüzlercesi bebek. Günah nedir, suç nedir, zalim kimdir, zulüm nedir? Bilmiyor. Ama daha hayata merhaba bile demeden mazlumu tanıdı. Mazlumiyeti tanıdı. Annenin, babanın, kardeşlerin, amcaların, dayı, hala ve teyzelerin yitirilmesini öğrendi. Zalim bir dünyanın ortasında vahşi canavarlarla bir başına kalmanın dehşetini öğrendi. Sığınılacak tek melcein Allah (cc) olduğunu en az fena mertebesindeki bir veli kadar öğrendi. Rabbim! Sana iltica ediyoruz, bir melek kadar masum bebeleri öncü yaparak… Sana iltica ediyoruz, beli bükülmüş, takati kesilmiş, saçları ağarmış pir-i fanileri öncü yaparak… Sana sığınıyoruz Rabbim! Beşikteki bebelerini sıcak kucaklarından soğuk toprağa bırakmak zorunda bırakılan anneleri, gözyaşlarını içine akıtmaktan bıkmış, kardeşlerinin yanı başında can vermeyi tercih etmiş bacıları kendimize öncüler yaparak… Ve Senin Resulünün bize olan karşılıksız sevgisini kendimize öncü yaparak Sana sığınıyoruz Rabbim! Takatimiz kesildi, sabrımız tükendi, azmimiz kırıldı… Bizi yeniden toparla, güç ve azim ver!

Bundan yaklaşık 80 -90 yıl önceydi...

YAZININ TÜMÜNÜ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN!
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir