• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Şırnak Üniversitesi öğrencileri Gazze'nin yanında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batı'daki üniversitelerde siyonist işgal rejiminin Gazze saldırılarına tepki gösterilirken, Türkiye'deki üniversitelerde de Gazze katliamına tepkiler gelmeye devam ediyor.

Şırnak'ta düzenlenen basın açıklamasına katılan akademisyen ve öğrenciler duygularını İLKHA mikrofonlarına anlattı.

"Küresel intifada diyebileceğimiz bir hamle başlatılmış oldu"

Ellerinden gelen gayreti sarf etme adına küresel intifada diyebilecek bir hamlenin başlatıldığını belirten Şırnak Üniversitesi Genel Sekreter Vekili Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Cabir Altıntaş, "Şırnak üniversitesi olarak öğrenci topluluğu ve kulüplerimizin tüm Dünyada yankı bulan zalime ve zulme karşı direnişin Şırnak'taki ayağını oluşturmaktayız. 7 Ekim saldırılarında israil bir zulümle ve vahşetle gündeme gelmiştir. Müslüman kardeşlerimiz her gün katledilirken, bizler olaya sadece seyirci kaldığımızı düşünerek elimizden geleni en azından yapma adına bir gayret sarf etmeye meylettik. Bu anlamda küresel intifada diyebileceğimiz bir hamle başlatılmış oldu. Bugün Türkiye'nin 200 üniversitesinde ve kampüslerinde bu küresel intifadayı destekleyen tüm üniversiteler öğrenci kulüplerimiz, öğrencilerimiz ve akademisyenlerimiz en azından bu mezalimin zulmünü dile getirmek için bir çaba sarf ediyorlar. Bu eylemlere katılan bütün arkadaşlara teşekkür ediyoruz." dedi.

"Müslümanlar olarak bizim yapmamız gereken bir eylemdi"

Hayrettin Alabalık, "israil'in yapmış olduğu bu katliamları lanetliyoruz. israil gerçekten barbar bir kavimdir, Gazze'deki Müslümanlara zulüm etmektedir. Biz Müslümanlar olarak elimizden geleni yapmak zorundayız. Şırnak üniversitesi öğrencileri olarak da bizden geleni yapmaya çalışacağız. Ve tüm Müslümanların da ellerinden geleni yapmalarını tavsiye ediyoruz. Amerika'daki öğrencilerin başlatmış olduğu eylemler bizim için biraz trajikomiktir. Çünkü Müslümanlar olarak bizim yapmamız gereken bir eylemdi. Şu an onlar başlatmış ve sürdürüyorlar onları gerçekten tebrik ediyoruz. Bu da biz Müslümanların açıkça bir eksikliğidir, utancımızdır. " ifadelerine yer verdi.

"Müslüman kardeşlerimize ses olmaya çalışacağız"

Yusuf Kızılkaya, "Yaklaşık 7 aydan beridir israil'in sürdürdüğü soykırım devam ediyor. Bizler de Müslüman olarak üzerimize düşen görevleri yerine getirerek Müslüman kardeşlerimize ses olmaya çalışacağız. Amerika'da öğrencilerin başlattığı eylemler Müslüman olmamalarına rağmen, vicdani bir hassasiyetle eylemler düzenlemelerinden çok memnunuz. Biz Müslüman topluluklar da bu gerekli hassasiyeti göstermemiz gerektiğini düşünüyoruz. Bir Müslüman ülkesinde yaşamamıza rağmen ses çıkarmıyoruz, biz üzerimize düşen görevleri yapmak zorundayız. İnşallah biz öğrenciler olarak da elimizden geleni yapacağız." şeklinde konuştu.

Cemal Buzat,  "Amerika'da öğrenciler üniversitelerde protestolar başlattı. Lakin buna karşı Amerika polisleri suçsuz yere sırf Filistin'e destek verdikleri için eylem düzenlenen öğrencileri ve birçok akademisyeni gözaltına almıştır. Bu yapılan eylemlere destek vermek için de bir araya geldik bu yapılan haksızlığı da kınıyoruz." dedi. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir