• DOLAR 32.561
  • EURO 34.958
  • ALTIN 2444.249
  • ...
Uludağ üniversitesinde kayıt heyecanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Uludağ Üniversitesi'nde 2013-2014 eğitim öğretim yılında üniversitelerin çeşitli bölümlerini kazanan öğrencilerin ve ailelerinin ilk kayıt telaşı bugün başladı. Yaklaşık 12 bin öğrencinin kayıt işlemleri 6 Eylül'de sona erecek.

 

Uludağ Üniversitesi'ni kazanan öğrenciler üniversite ve ÖSYM tarafından kendilerinden istenen belgeleri hazırlayarak üniversitenin yolunu tuttu. Uludağ Üniversitesi Öğrenci Konseyi, kayıt için il dışından gelen öğrencilere yardımcı olmak amacıyla, kentin çeşitli ulaşım noktalarında gönüllü öğrencilerden oluşan danışma masaları kurdu.

 

Geçen yıl yaklaşık 43 bin öğrencisi bulunan Uludağ Üniversitesi kampus içinde ve fakültelerde oluşturdukları danışmanlık hizmetleri ile öğrencilere ilk kayıt işlemlerinde yardımcı oluyor.

 

Ayrıca kayıt için gelen öğrencileri barınma konusunda bilgilendirmek üzere kampus içinde çeşitli kuruluşlar stantlar açtı.

 

Dil sınavı

Bu arada, bu yıl eğitim öğretime başlayacak öğrenciler, 10 Eylül'de Ali Osman Sönmez Kampusu'ndaki Yabancı Diller Yüksekokulu'nda yabancı dil muafiyet ve seviye tespit sınavına alınacak.

 

Kayıtlarla ilgili ayrıntılı bilgi, Uludağ Üniversitesi'nin http://www.uludag.edu.tr/OidbDB/duyurular/oku/dn/3420 adresinden öğrenilebilecek. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir