• DOLAR 32.511
  • EURO 34.922
  • ALTIN 2440.215
  • ...
Sakarya`da yangın çıktı, iki köy boşaltıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Sakarya ’nın Geyve ilçesi Alifuatpaşa beldesi Epçeler köyü civarında çıkan orman yangın ı devam ediyor. Civarda bulunan köy evlerini de tehdit eden yangında arı kovanları da alevlere teslim oldu. İki köy tedbir amaçlı boşaltıldı.

Yangına Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ile Bursa’dan gelen iki yangın söndürme helikopterle havadan ve karadan müdahale edildi. Ancak rüzgarın etkisi ve arazinin sarp olması sebebiyle yangın kontrol altına alınamadı. Yangında şu ana kadar 40 hektar ormanlık alan zarar görürken, çok sayıda arı kovanı da yangına teslim oldu.

 


Sakarya Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi ile Orman Bölge Müdürlüğü`ne bağlı ekipler yangını kontrol altına almaya çalışıyor. Havanın kararmasıyla birlikte helikopterler söndürme çalışmasına ara verdi. Yangına müdahale eden Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü görevlileri, rüzgarın etkisiyle yangının geniş bir alana yayıldığını belirterek, "Çıkış sebebi olarak aşağıda şantiye çalışması var. Veya elektrik kablolarında kopukluk var. Ondan olabilir." dedi.

Öte yandan köylüler ekiplerin yetersiz olması sebebiyle yetkililere tepki gösterdi. Yangın henüz kontrol altına alınamadı.

CİHAN

Bu haberler de ilginizi çekebilir