• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Balıkçı esnafı bereketli bir sezon umuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Denizlerde 15 Nisan'da başlayan av yasağı 1 Eylül itibarıyla sona erdi. Yeni sezonunun açılması ile balıkçılar "vira bismillah" dedi. Balıkçılar, limanlara kasalar dolusu balıkla döndü. Tezgâhlar tutulan balıklarla şenlenirken, hamsi, mezgit, palamut ve çupranın fiyatları belli oldu.

 

Esnaf da yeni sezona heyecanlı başladı. Günler öncesinden hazırlıklarını tamamlayan balıkçı esnafı, sabahın erken saatlerinden itibaren sezonun ilk balıklarını tezgâhlarına yerleştirerek müşterilerine hizmet etmeye başladı.

Ağrı'da yaklaşık 17 yıldır balık satışı gerçekleştiren, balıkçılık yapan Celal Bulut, fiyatların şimdilik yüksek olduğunu, ilerleyen günlerde düşüş beklediklerini söyledi.

Balık fiyatlarının kırmızı etle kıyaslandığında fiyatının düşük olduğunu hatırlatan Celal Bulut, "Yaklaşık 16-17 yıldır Ağrı'da balıkçılık yapıyorum. Eylül ayının ilk haftası ile birlikte balık sezonumuz açıldı. Hayat şartları biraz ağırlaştı, fiyatlar haliyle şimdilik yüksek. İnsanlarda alım gücü düşük ama tabii ki balığı et ile kıyasladığınız zaman ete göre fiyat biraz daha uygun. İnsanlar etten ucuz olduğu için inşallah bu yıl balığı tercih ederler." dedi.

İlerleyen günlerde fiyatlar düşebilir

Türüne göre balık fiyatlarının kilogramları hakkında bilgi veren Bulut, "Sezonun yeni hamsisi fiyatı 120 TL ile 100 arasında değişiyor. Alabalık 160 TL, Norveç Palamut 100 TL, Karadeniz Palamut 180 TL, Karadeniz Somunu fiyatı 170 TL ile 180 TL arasında değişiyor. Çupra levrek 200 TL civarında. Açıkçası sezon yeni başladığı için fiyatlar belki yüksek olabilir ama ilerleyen bir iki hafta içerisinde inşallah fiyatlar biraz daha düşer en azından bizde burada gönül rahatlığı ürünlerimizi satabiliriz." ifadelerini kullandı.

Vatandaşların haftada iki öğün balık tüketmesinin sağlık açısından çok faydalı olduğunun altını çizen Bulut sözlerini şöyle sürdürdü:

"Balığımızı tezgâhta sergiliyoruz, akabinde müşterimizin tercih ettiği balığı temizleyip kılçıklarını ayıklıyoruz, yıkayıp paket yaparak veriyoruz. Aynı zamanda müşterilerimiz dilerlerse istediği balık çeşidini alıyor burada pişirmesini yapıp kendilerine teslim ediyoruz. Balık bildiğiniz gibi sağlık açısından çok önemli. Vatandaşlarımızın en az haftada iki defa balık tüketmelerini tavsiye ediyoruz." (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir