• DOLAR 32.514
  • EURO 34.732
  • ALTIN 2401.813
  • ...
Kirasını ödeyemediği için sokakta kalan engelli: Kiramı ödeyecek gücüm yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana’da ailesinden ayrı yaşayan, aldığı engelli maaşıyla geçimini sağlayan bedensel engelli Muhammet Karakuşoğlu (41), merkez Seyhan ilçesine bağlı Tepebağ Mahallesi'nde müstakil bir evin giriş katını kiraladı.

Bin 300 TL’ye evde oturan Karakuşoğlu ile ev sahibi arasında kira nedeniyle anlaşmazlık yaşandı. Ev sahibi kirayı 4 bin TL'ye çıkartmak isterken, Karakuşoğlu ise devletten aldığı 2 bin 597 lira engelli maaşıyla geçindiğini ve 4 bin TL kirayı ödeyemeyeceğini söyledi.

Bunun üzerine 2 defa evin kilidini değiştiren ev sahibinin evdeki 2 kanepeyi sokağa attığını belirten Karakuşoğlu, şok yaşadığını ifade etti.

"Yatacak yerim yok"

Muhammet Karakuşoğlu

Karakuşoğlu, "Ben evde değildim. İki kez anahtarım değiştirildi. Kirasını ödeyemez oldum. Kendime haçlık bırakmak zorunda kaldım. Onu yapmasaydım aç kalırdım, onun için birkaç zaman kirasını geç verdim, geç vermek zorunda kaldım. Mağduriyetim bundan ibarettir. Devlet büyüklerinden bana bir ev bulmalarını istiyorum. Şu görmüş olduğunuz anfilerle müzik yaparak geçimimi sağlıyorum. Engelli aylığım yetmiyor. 2 bin 597 TL engelli aylığı alıyorum, geçimini sağlayamıyorum. Ev sahibinin kalan son parasını da dün gönderdim. Kapısını gelip açacak, ben de kalan eşyalarımı alacağım fakat yatacak yerim yok." diye konuştu.

"On gün beni elektriksiz bıraktı"

Eşyalarının kendisinden habersiz dışarı atıldığını ve kapı kilidinin değiştirildiğini söyleyen Karakuşoğlu, "Bir akşam arkadaşım beni aradı, 'Muhammet eşyaların dışarıda' dedi. Ben şok oldum. Arkadaşımla geldim baktım ki kanepeler dışarıda ve kapımı da kilitlemiş. On gün beni elektriksiz bıraktı ev sahibi. Su kapalıydı, ihtiyacımı gideremedim. Yani öyle yaptı ki ben evden çıkayım. 'Kendine başka bir ev bul' diyor. Geldim, eşyalarımı gördüm şok oldum. Eşyalarım yağmurda ıslandı perişan haldeyim." şeklinde konuştu.

"Bana yardımcı olunmasını talep ediyorum"

Yapılan kira zammının gücü üstünde olduğunu ve yardıma ihtiyacı olduğunu ifade eden Karakuşoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Daha önceleri benden bin 300 TL talep etti sonra da 4 bin TL istedi fakat benim şu anda bunu ödeyecek gücüm yok. Devletten almış olduğum 2 bin 597 TL para. Ödeyecek gücüm, şu an kalacak yerim yok. Ben kalacak yer ve mağduriyetimin giderilmesini istiyorum. Almış olduğum engelli aylığı yetmiyor yani ellerinden ne geliyorsa bana yardımcı olmalarını talep ediyorum."

Evinin kilidi değiştirildiğinden bu yana sokakta kalan Karakuşoğluna sahip çıkan mahalle esnafı ise, engelli Muhammet Karakuşoğlu'nun sorununa yetkililerce çözüm bulunmasını talep etti.

"Çok temiz kalpli çok güzel bir insan"

'Muhammet kardeşimizi esnaf olarak elimizden geldiği kadar destekliyoruz' diyen mahalle esnaflarından Bahattin Özer,  şunları kaydetti:

"Çok temiz kalpli çok güzel bir insan. İsteğimiz devlet büyüklerimize kardeşimize bir destek olmaları yönünde ricada bulunuyoruz." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir