• DOLAR 32.184
  • EURO 35.048
  • ALTIN 2446.741
  • ...
Tarihi Ulu Camii'nde "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliği düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt'te "Hayat Namazla Güzeldir" programı kapsamında 15 günlük abdest ve namaz eğitimini başarıyla tamamlayan kız ve erkek çocuklarına yönelik düzenlenen final programı renkli görüntülere sahne oldu. Yüzlerce çocuk, namazı ve temel dini bilgileri öğrenmenin mutluluğunu yaşadı.

Namaz eğitimi alan çocuklar ve ailelerinin katıldığı program, çocukların ellerinde "Hayat Namazla Güzeldir", "Namaz Göz Aydınlığım", "Namaz Cennetin Kapısıdır", "Anne Baba Bana Namazı Öğret" şeklinde yazıların olduğu dövizlerle; hocalarının eşliğinde, Ulu Camii avlusunda yürüyüşle başladı.

Namaz eğitimlerini tamamlayan çocuklar 'Hayat Namazla Güzeldir' sloganları eşliğinde Siirt'in tarihi Ulu Camii'nde bir araya gelerek topluca namaz kıldı.

Kılınan 2 rekât Şükür namazı sonrası çocuklar ezberledikleri ayet ve hadisleri okudu. Programda aileler duygu dolu anlar yaşadı.

"Çocuklarımız namazla buluştukça kötülükten, hayasızlıktan kendilerini alıkoyacaklardır"

Kur'an Nesli Platformu Temsilcisi Sabahattin Keleş

Her yıl düzenledikleri "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliğinin finalini gerçekleştirdiklerini ifade eden Kur'an Nesli Platformu Temsilcisi Sabahattin Keleş, "Allah'a şükürler olsun ki çocuklarımız namazla buluşuyor, namazın Allah'ın en büyük emri olduğunu öğreniyorlar. Biz inanıyoruz ki hayat namazla güzeldir. Çocuklarımız namazla buluştukça kötülükten, hayasızlıktan kendilerini alıkoyacaklardır. Milletine ve halkına faydalı bir nesil olarak yetişeceklerdir. Bunun ana kaynağı muhakkak namazdır. Bizler de buradan ailelere sesleniyoruz; 15 günlük programında namaz eğitimini gerçekleştirdik onlara düşen bunun devamını getirmek ve çocuklarını namaza teşvik etmeleridir." dedi.

Herkesin sorun ettiği ve şikâyette bulunduğu şeyin çocuklarının sözlerini dinlemediği ve kötülüğe gittiklerini ifade eden Keleş, çÇocuklarının bu yollardan alıkonulmasını istiyorlarsa mutlaka çocukları namaza alıştırmaları ve namaza yönlendirmeleri tavsiyesinde bulunarak çocuklarının ancak namazla dirileceğini, namazla kendilerini kötülükten alıkoyabileceklerini ifade etti.

Çocuklar da 15 günlük program boyunca çok güzel vakit geçirdiklerini, namaz kılmayı ve abdest almanın yanı sıra birçok sure ve hadis ezberlediklerini ifade ettiler." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir