• DOLAR 32.788
  • EURO 35.16
  • ALTIN 2457.99
  • ...
Adana'da 'Atıksız Mutfak' etkinliği düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türk Mutfağı Haftası kapsamında, Yüreğir Kaymakamlığı ve Adana İl Kültür Turizm Müdürlüğünün ortaklığıyla Atıksız Mutfak temalı etkinlik düzenlendi.

Yüreğir Millet Bahçesi'nde düzenlenen etkinlikte, proje kapsamında mutfak malzemelerinin arttırılan kısımlarından yapılan yemekler tanıtıldı.

Küçük kız çocuklarının gerçekleştirdiği folklorik oyun beğeni topladı.

Programda Yüreğir Kaymakamı Mehmet Aksu ve İl Valisi Yavuz Selim Köşger bir konuşma gerçekleştirdi.

Daha sonra stantları gezen Vali Köşger, aşçılardan yemeklerin yapımı ve içine kullanılan malzemeler konusunda bilgi aldı.

"Coğrafi işaretli ürünlerin ön plana çıkarılması amaçlanmaktadır"

Etkinlikte bir selamlama konuşması yapan Yüreğir Kaymakamı Mehmet Aksu, "Sayın Cumhurbaşkanımız ve kıymetli eşlerinin himayelerinde Kültür ve Turizm Bakanlığımızın destekleri ile 2022 yılından beri kutlanmakta olan 'Türk Mutfağı Haftası' etkinlikleri kapsamında, bu yıl yurt dışı temsilciliklerinde Ana tema olarak 'Ege Mutfağı'nın tanıtılması, yurt içerisinde ise coğrafi işaretli ürünlerin ön plana çıkarılması amaçlanmaktadır. Bugün sizlerle birlikte ilimizin coğrafi işaretli ürünlerini bir kez daha tanıma fırsatı bulurken, Halk Eğitim Merkezleri usta öğreticilerimiz tarafından hazırlanan 'Atıksız Mutfak' temalı atölye çalışmalarını beraber gezmiş olacağız. Bu etkinliğin hazırlanmasında bizlere destek olan Kültür Ve Turizm İl Müdürlüğü'ne, Yüreğir Belediyesi, Ziraat Odamıza, tüm Restoran ve Turizmciler Derneğine ve Halk Eğitim Merkezlerimizin değerli usta öğreticilerine çok teşekkür ediyorum. Başta Sayın Valimiz olmak üzere kıymetli protokolü saygı ve muhabbetle selamlıyorum, saygılarımı arz ediyorum." dedi.

"Adana gastronominin başkentlerinden birisidir"

Türk mutfağı haftası etkinliklerinin üçüncüsünü düzenlediklerini belirten Adana Valisi Yavuz Selim Köşger ise, "Gastronomi alanında Adana Türkiye'de öne çıkan şehirlerden birisi. 'Türk Mutfağı'nın tanıtılması anlamında da Adana'nın beş yüz'ü aşkın yemeği de temayüz etmiş durumda. Bilinen; 'Şalgamı, kebabı, şırdanı, ciğeri' gibi öne çıkmış unsurları ile Türk Mutfağı'na önemli bir katkı sağlamaktadır. Gastronominin başkentlerinden birisidir. Bu anlamda bu tür programlar gerçekten çok önemlidir. 'Sıfır Atıklı Mutfak' teması da önemli Muhterem Hanımefendi(Emine Erdoğan) bu Türk mutfağının tanıtılması ile ilgili bir inisiyatif aldı ve dünyada Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi özel bir gayret gösteriyor. Diğer bir hususta 'Sıfır Atık Projesi' bunu yine Hanımefendi(Emine Erdoğan) yürüttü. Bizim mutfağımız da zaten evvelden beri sıfır atıkla ilerlemiştir. Biz de israf olmaz, hiçbir şey atılmaz, en iyi şekilde değerlendirilir, bunun çok örnekleri var. Burada da en güzel örneklerini sergileyeceğinizi tahmin ediyorum. Emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum, güzel yemekleri tadacak olanlara da afiyetler olsun, hepinizi saygıyla selamlıyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir