• DOLAR 32.788
  • EURO 35.16
  • ALTIN 2457.99
  • ...
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde Gazze'ye destek etkinlikleri sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi yerleşkesinde kurulan 'Kampüs İntifadası Çadırı'nda, öğrenci ve akademisyenlerce hazırlanan yiyecekler ve getirilen kıyafetlerin satışa sunulması adına kurulan kermesin yanı sıra işgalci çetenin saldırılarına ilişkin fotoğraf ve resim sergisi açıldı. Elde edilecek gelirin, Gazze’deki insanlara ulaştırılacağı kermese öğrenciler, akademisyenler ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
 
Çadırı ziyaret eden Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, işgal çetesinin Filistin topraklarında işlediği suçun büyüyerek devam ettiğini söyledi,

İnsanlığın tarih boyunca gördüğü en büyük zulümlerden birine şahitlik ettiklerini belirten Şevli, "Tüm dünyada olduğu gibi üniversite öğrencilerimiz de Gazze’deki katliama sessiz kalmadı. Gazze’de insanlık dramı yaşanıyor. Uluslararası hukuk ayaklar altına alındı. Tarihte böyle bir katliamın örneği yok. Katliamlar uzun süredir tüm dünyanın gözü önünde devam ediyor. israil saldırıları acımasızca masum bebeklerin, kadınların ve sivillerin canını alıyor. Biz de Filistin halkının yanında olduğumuzu göstermek, sesimizi duyurmak istiyoruz. Öğrencilerimiz, kermes düzenleyerek oradaki kardeşlerimize bir nebze de olsa yardım etmeye çalışıyor. Katliamların, acımasızca yapılan saldırıların bir an önce durdurulmasını ve Filistin halkının tekrar barışa, huzura kavuşmasını istiyoruz." ifadelerinde bulundu.

“Sessiz yürüyüş” düzenlendi

Akademisyen ve öğrenciler, Filistin’e destek olmak ve seslerini duyurmak için Edebiyat Fakültesi önünden merkez yemekhane binasına kadar sessizce yürüdü. Burada toplanan kalabalık kısa bir basın açıklaması yaparak soykırıma maruz kalan Filistin halkının sesini tüm dünyaya duyurmaya çalıştı.
 
siyonist işgal çetesinin saldırılarını farklı etkinliklerle protesto eden üniversite öğrencileri, Gazze halkının çığlığına ses olmak ve soykırıma maruz kalan Filistin halkının sesini tüm dünyaya duyurmak için çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir