• DOLAR 32.576
  • EURO 34.983
  • ALTIN 2447.426
  • ...
Halkı internet kullanımı hakkında bilgilendiriyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Telekomünikasyon Dairesi Başkanlığı arasında yapılan protokol gereği Van Gençlik Merkezi insanların kendilerini daha güvende hissettirecek bir uygulamayı hayata geçirdi.

Van'da çalışmaları yürüten Gençlik Merkezi çalışanları el ilanları dağıtarak çocukları, gençleri ve yetişkinleri konu hakkında bilinçlendirdi. Halka internet üzeri çocuk istismarı,dolandırıcılık,müstehcenlik,zararlı yazılımlar,kumar ve siber zorbalık gibi konularda bilgiler verdi.Bu gibi risklerden gençleri uzak tutabilmek,daha korumalı bir internet kullanıcısı olmalarını sağlamak amacıyla da internetteki fırsatlar adı altında sınırsız bilgi, kolay iletişim,çevrimiçi uygulamalar ve kolay alışveriş gibi faydalı olan bilgilerde aktarıldı.

Son dönemlerde sayısı gittikçe artan internet kullanıcılarının bilinçsiz kullandıklarını söyleyen Gençlik Merkezi Gençlik Çalışanı Mehmet Cihan Demir, İnternet kullanımının yayılması ve kullanıcı yaşının oldukça aşağılara inmesinden dolayı Telekomünikasyon iletişim Başkanlığının başlattığı bu çalışmayı Gençlik Merkezi olarak yaymak istediklerini söyledi.

Gençleri yazılım araçlarıyla tuzaklara çekiyorlar
Demir, "Telekomikasyon Dairesi Başkanlığının başlatmış olduğu bu kampanyada gönüllü olarak çalışmalara başladık. Son zamanlarda internet kullanıcıların sayısı oldukça arttı. Bunun yanı sıra maalesef internet kafelerde gençlere uygun olmayan internet hizmeti veriliyor.Bu anlamda bizde üzerimize düşeni yapmak istedik.Çeşitli yerlere afiş asarak ve el ilanları dağıtarak bunu yaymaya çalıştık. İnternet kafeler ve esnafları dolaştık. Çalışmalarımızda halkımızın fazlasıyla bu konuda bilinçsiz olduğunu gördük. Maalesef kullanıcı yaşının düşmesini fırsat bilenler çocuklarımızı, gençlerimizi yazılımlar aracılığı ile tuzağın içerisine çekiyor. Bizde kullanıcılara güvenli interneti anlatarak onları o tehlikeli durumlara girmemeleri hakkında bilgilendirdik."dedi.

Bu tür çalışmalarında devam edeceğini söyleyen Van Gençlik Merkezi Müdürü Cevdet Arslan, "Gençlerimize her alanda destek vermek görevimizdir. Çalışanlarımızda bu konuda üzerine düşeni yaparak halkı bilinçlendirip, yapılması gerekenleri anlattı.Umarım faydalı olmuştur.Çalışanlarımız ile birlikte daha fazla yaygınlaştırarak Gençlik Merkezi binamızda da konu ile ilgili seminerler düzenleyerek uygulamalı olarak da çalışmamamızı sürdürmeyi planlıyoruz" şeklinde konuştu. (Mehmet Aldemir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir