• DOLAR 32.576
  • EURO 34.901
  • ALTIN 2434.785
  • ...
Valilik: Türkoğlu, yakın koruma talep etmedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR-Önceki gün Diyarbakır merkez Kayapınar Kaymakamlığı önünde kocasının pompalı tüfekle öldürdüğü Nilüfer Türkoğlu hakkında yazılı açıklama yapan Diyarbakır Valiliği, Nilüfer Türkoğlu'nun basında yer aldığı gibi koruma talebinde bulunmadığını, yalnız kaldığı evin denetlenmesini istediğini söyledi.

 

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "28.08. günü saat 08.30 sıralarında Kayapınar Kaymakamlığının bulunduğu sokak üzerinde eşi Murat Türkoğlu tarafından öldürülen Nilüfer Türkoğlu isimli şahıs 12. 06. günü Diyarbakır 2. Aile Mahkemesi'ne başvuru sonucu, eşi Murat Türkoğlu mahkeme tarafından 1 ay süre ile konuttan uzaklaştırılmıştır. Daha sonra 18.07. günü davacı Nilüfer Türkoğlu, Cumhuriyet Savcısı'na verdiği ifadesinde; kocası hakkında bir ay evden uzaklaştırma cezası verildiğini, ancak kocasının bu sürenin bitiminde evine gelerek kendisini tehdit ettiğini, bundan dolayı kendisinin de amcasına ait konutta kaldığını, eşinin tekrar evden uzaklaştırılmasını istediğini belirtmiştir." ifadeleri kullanıldı.

 

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: "Diyarbakır 2. Aile Mahkemesi tarafından 6284 sayılı yasa gereği 6 ay süre ile,

 

a) Lehine tedbir istenilene yönelik olarak şiddet tehdidi, hakaret, -aşağılama veya küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunulmaması,

 

b) Lehine tedbir istenilenin bulunduğu yere yaklaşmaması,

 

c) Lehine tedbir istenilenin şahsi eşyalarına ve ev eşyalarına zarar vermemesi,

 

d) Lehine tedbir isteneni iletişim araçları ile sair surette rahatsız etmemesi şeklinde hüküm verilmiştir." denildi.

 

Türkoğlu'nun beyanında yakın koruma istemediğinin belirtildiği açıklamada, "Nilüfer Türkoğlu, Huzur Polis Merkezi Amirliği'ndeki 16.07. tarihli beyanında amcası R.A.'nın adresinde ikamet ettiğini, sığınma evine yerleştirilmek istemediğini, yakın ve çağrı koruma talebinin olmadığını, yalnızca ikamet ettiği adresin kontrol edilmesini istemiştir. Bu taleple ilgili olarak emniyet birimlerimiz tarafından belirtilen adres sık sık kontrol edilmiştir." şeklinde belirtildi.

 

Açıklamanın sonunda ise, Nilüfer Türkoğlu'nun başka bir müracaatının olmadığımağdur ailenin 2 çocuğunun bakımı ile ilgili çalışmaların ve olayla ilgili adli tahkikatın devam ettiği belirtildi. (M.Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir