• DOLAR 32.196
  • EURO 35.023
  • ALTIN 2451.208
  • ...
HÜDA PAR Van İl Başkalığı'ndan sel mağdurlarına ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Selin yaşandığı Gürpınar ilçesine bağlı Kuşdağı Mahallesi’ne giden HÜDA PAR Van İl Başkan Yardımcısı Faruk Tasan ve beraberindeki heyet, sel felaketinde zarar gören vatandaşları ziyaret etti.

Önceki gün ilçede etkili olan sağanak yağışın ardından oluşan su taşkınları sele yol açtı.

Sel sularına teslim olan Kuşdağı Mahallesinde dere yatağından gelen çamurlu su, birçok ev ve ağılı kullanılamaz hale getirdi.

Selden etkilenen evleri tek tek ziyaret ederek, mağdurlara geçmiş olsun dileklerini ileten Tasan, ziyarete ilişkin basın mensuplarına açıklama yaptı.

Tasan, en büyük tesellilerinin can kaybının yaşanmaması olduğunu dile getirdi.

Bu tür felaketlerde herhangi bir can kaybının olmaması için gerekli önlemlerin zamanında alınması gerektiğine vurgu yapan Tasan, “Dün yaşanan sel felaketinden sonra bugün mahalle sakinlerimizi ziyaret ettik. Sorun ve sıkıntılarını dinleyerek parti olarak yapabileceklerimizi konuştuk. Bizi en çok teselli eden şey, cana gelmeyen zarar. Mal konusunda, emtia konusunda biraz sorun ve sıkıntıları var. Bunu da inşallah valilik ve belediyelerimizle görüşerek sorunların çözümü noktasında bir irade koymalarını sağlayacağız. Köylülerimizi tekrar ziyaret ederek, bu işlerin takipçisi olacağız. Bir iki evimizde ciddi sorun var. Bu mağduriyetler de giderilirse inşallah köyün çok büyük bir sıkıntısı kalmayacaktır. Yalnız, uzun vadede buraya yağmur ve sel sularının köye ulaşmaması için bir dere yatağının yapılması gerekiyor. Yoksa her yağmur yağdığında bu gibi mağduriyetler yaşanacak. Bugün belki cana zarar gelmedi ama yarın daha büyük bir sel felaketi olduğunda ister istemez cana da zarar gelecektir. Cana zarar gelmeden bu işin önleminin alınması önemlidir.” dedi.

Başkan Yardımcısı Tasan, ziyaretin ardından Gürpınar Belediyesi ile görüşerek mahallede hasar tespit çalışmalarının ve sorunun giderilmesi için gerekenlerin yapılmasını istedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir