• DOLAR 32.339
  • EURO 34.891
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Afganistan İslam Emirliği, İran ile iyi ilişkiler geliştirmek istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyasi İşlerden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mevlevi Abdulkebir, konutunda İranlı parlamenterleri kabul etti. İranlı heyet ile yapılan görüşmede, komşu ülkedeki mülteci sorunu başta olmak üzere ticaret ve yatırım konuları ele alındı.

Abdulkebir, İran parlamento heyetiyle yaptığı toplantıda, komşu ülkedeki Afgan mülteciler için gerekli kolaylıkların sağlanması gerektiğini söyledi.

Görüşme sonrası Başbakanlıktan yapılan açıklamada Abdulkebir, İslam Emirliği'nin kimsenin Afganistan topraklarını başka bir ülkeye karşı kullanmasına ve kimsenin de Afganistan'ın iç işlerine karışmasına izin vermeyeceğine vurgu yaptı.

Açıklamada, İslam Emirliği'nin tüm dünyayla, özellikle İran'la, karşılıklı saygı çerçevesinde olumlu etkileşim istediğini kaydetti. İki ülkenin pek çok ortak noktasının olduğu vurgulanan açıklamada, farklı sektörlerde iyi ilişkilerin geliştirilmesine ihtiyaç olduğu belirtildi.

Açıklamada, İslam Emirliği'nin sorunları çözmek için diyaloğa inandığını aktaran Başbakan Abdulkebir, İranlı iş adamlarının Afganistan'a yatırım yapmalarını umduklarını ifade etti.

İran heyeti ise, Afganistan'daki güvenlik durumundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Önemli olanın Afganistan'da savaşın sona ermesi ve narkotikle mücadelenin İslam Emirliği yönetimi altında yürütülmesi olduğunu dile getiren İran heyeti, bunun İran'a da etkisinin olduğunu söyledi.

Heyet ayrıca Afganistan ile İran arasındaki ilişkilerin genişletilmesi, ticaret ve yatırımın artırılması gereğine de vurgu yaptı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir