• DOLAR 32.555
  • EURO 34.953
  • ALTIN 2443.801
  • ...
İHH`dan Suriyeliler için ilaç kampanyası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Suriye`de yaşanan son kimyasal silahlı katliam gözleri tekrar ülkede yaşanan sağlık problemlerini gündeme getirdi.

 İç savaş nedeniyle halk, hastalıkların tedavisi noktasında yeterli imkâna sahip olmazken, Van`da İnsani Yardım Vakfı (İHH) Eğitim ve Kültür Merkezi, büyük bir duyarlılık örneği göstererek ilaç kampanyası başlattı.

 Başlattıkları kampanya hakkında bilgi veren İHH Eğitim ve Kültür Merkezi eğitim koordinatörü Engin çiftçi, "Kampanyanın 13 Eylül`de sona ereceğini bildirerek, tüm duyarlı vatandaşları başlattıkları kampanyaya yardım etmeleri hususunda çağrıda bulundu.

 Suriye`de yaşanan insanlık dramına değinen Çiftçi, "Suriye`deki dramı anlatmaya kelimeler yetmiyor. İnsanların sus pus olması, insanlık namına bir şeyin kalmadığını gösteriyor. Biz Müslümanlar bir vücudun azaları gibiyiz. Orada onlar o sıkıntıyı, acıyı çekerken biz burada bir şey hissetmiyorsak imanımızı sorgulamamız lazım. İçimiz sızlıyor. Oradaki zulmü durduracak gücümüz, kuvvetimiz olmayınca daha da içimiz acıyor. Dua ediyoruz. Kardeşlerimiz de bu arada ne yapabiliriz, neresinden tutalım bu işin dediler. Eğitim kurumumuza gidip gelen gençler, `biz de bir şey yapalım` dediler. `Yaralılar için ilaç temin edebilir miyiz` diye kafa yordular. Böyle yola çıktılar. Şimdi broşür hazırlamışlar. Bunu canla başla yerine getirmeye çalışıyorlar. Allah hepsinden razı olsun. Biz de büyükleri olarak onlara destek vermeye çalışıyoruz. Kullanılmamış veya kullanılmayan ilaçları topluyoruz. Velev ki vatandaş kullansa bile ondan daha ihtiyaç sahibi olan insanlar var. Bunlar belirli bir sayıya ulaştığı takdirde Suriye`ye yollayacağız." dedi.

 Özellikle ağrı kesici, ateş düşürücü gibi ilaçlara daha çok ihtiyaçlarının olduğunu aktaran Çiftçi, irtibat numaraları ve adresini şu şekilde belirtti:

 "İrtibat adresimiz Beşyol Meydanı Hastane Caddesi Handil İş Merkezi, 2. kat Telefon numaralarımız: 0541 282 98 10- 0546 243 73 73." (Fırat Arslan- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir