• DOLAR 32.523
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2422.165
  • ...
Diyarbakır`da Suriye Hareketliliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye`nin farklı noktalarında bulunan hava üslerinden Diyarbakır`a savaş uçakları sevk edilmeye başlandı. Suriye`deki gerginliğin devam ettiği ve Suriye hükümetinin kimyasal silah kullandığı bilgisinin alınması üzerine TSK, kırmızı alarma geçti.

Sınır bölgelerine asker sevkıyatının tamamlanmasının ardından, Diyarbakır`daki 2`nci Hava Kuvvet Komutanlığı`na bağlı 8. Ana Jet Üssü`nde hareketli anlar yaşanıyor.

Türkiye`de bulunan diğer hava üslerinden Diyarbakır`a yaklaşık 20 F-16 savaş uçağı sevk edildi. Diyarbakır`a gelen çok sayıda F-16 savaş uçağının, Suriye`deki gelişmeler üzerine bu bölgeye kaydırıldığı ve olası bir sınır ihlali olması durumunda bu uçakların hazırda bekletildiği belirtildi.

Öte yandan, Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı`na sevk edilen savaş uçakları için yeni hangar yapımı devam ediyor. Askeri havaalanının bulunduğu noktada ekipler, yeni ve geçici hangar inşaatını sürdürüyor.

2. Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü`ne Bandırma 6`ncı Ana Jet Üs Komutanlığı`na bağlı gece görüş ve vuruş kabiliyetine sahip "Yarasa" olarak adlandırılan 161`inci bombardıman filosu, Amasya Merzifon`dan Tunç ve Akıncı olarak adlandırılan 151`inci ve 152`inci filo ile birlikte Eskişehir`den gelen Panter olarak adlandırılan 111`inci saldırı filosundan takviye savaş uçaklarının geldiği belirtildi.

SAVAŞ UÇAKLARININ SURİYE PROVASI SÜRÜYOR

Diyarbakır`a takviye gelen 20 savaş uçağı, dün gün boyu eğitim uçuşu yaptı. Gece geç saatlere kadar süren eğitim uçuşu, Suriye`ye yapılacak olası bir operasyonda nasıl hareket edileceği ve uçakların manevra kabiliyeti test edildi. Yaklaşık 2 saat süren eğitim uçuşunun ardından uçaklar sorunsuz bir şekilde iniş yaptı.

Diyarbakır`a sevk edilen savaş uçaklarının, son iki gün içerisinde Suriye sınırında toplam 6 kez keşif uçuşu yaptığı belirtildi. Suriye`de yaşanan gelişmelerle ilgili olarak yapılan keşif uçuşlarına toplam 12 F-16 savaş uçağının katıldığı bildirildi.

Kaynak: Ajanslar

Bu haberler de ilginizi çekebilir