• DOLAR 32.496
  • EURO 34.837
  • ALTIN 2441.919
  • ...
Hayvan yetiştiricilerine duyuru!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, 2013 yılı anaç koyun-keçi desteklemeleri hakkında duyuruda bulundu. Yapılan duyuruda, Batman Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliğine kayıtlı yetiştiricilerinin 1 Eylül 2012 ve öncesinde doğmuş anaç hayvan başına desteklemelerden yararlanmaları için en geç 01 Eylül-30 Kasım tarihleri arasında dilekçe ile il veya ilçe müdürlüklerine başvurmaları istendi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yaptığı açıklamada, koyun ve keçi yetiştiriciliği yapan, kayıtlı yetiştiricilerin, anaç hayvan başına yani 01 Eylül 2012 tarihinde ve öncesinde doğmuş dişi koyun ve keçi başına yılda bir kez olmak üzere desteklemeden yararlandırıldıkları hatırlatıldı.

Açıklamada, yetiştiricilerin 1 Eylül ve 30 Kasım tarihleri arasında dilekçe ile bizzat birliğe başvuru yapmaları gerektiği belirtildi.

Açıklamada başvuru öncesinde yetiştiriciler tarafından yapılması gerekenler belirtilerek, "Yetiştiriciler işletmelerinde mevcut olan hayvanlarının kulak küpe numaralarını tespit ederek liste halinde yazıp İl veya ilgili İlçe Müdürlüğünde oc.turkvet sisteminde (KKKS) hayvan listesini en geç 30 Kasım 2013 mesai bitimine kadar güncellettirmek zorundadırlar." İfadelerine yer verildi.

Göçer yetiştiricilerin, ikamet ettikleri İldeki İl Birliği dışındaki Birliklere KKBS Sisteminde işletme ve hayvan kaydı yaptıramayacakları ifade edilen açıklamada, "Esasen KKKS'de de işletme ve hayvan kaydının sadece yetiştiricinin ikamet ettiği ilde kayıtlı bulunması zorunludur" ifadeleri kullanıldı.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir