• DOLAR 32.517
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2439.876
  • ...
Dünyanın gözü Tarsus'ta
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, Doğu Akdeniz'in en büyük turizm yatırımı olarak adlandırılan "Tarsus-Kazanlı Sahil Bandı Projesi"ni dünya genelindeki turizm yatırımcılarının yakından takip ettiğini söyledi.

 

Uzun, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle bilinen Tarsus'un turizm pastasından daha fazla pay alabilmesi için çaba harcadıklarını söyledi.

 

Bu kapsamda önemli projelerin hayata geçirildiği Tarsus'ta, en önemsedikleri projelerin başında 'Tarsus-Kazanlı Turizm Merkezi'nin geldiğini anlatan Uzun, "7 bin 600 yatak kapasitesi barındıran Tarsus-Kazanlı Turizm Merkezi, Mersini toplamda 15 bin yatak kapasitesine ulaştıracak. Mersin, Tarsus Kazanlı Sahil Bandı Projesiyle turizmde yeni bir dönem başlatacak. Dünyanın merakla beklediği bu proje, dünyadaki yeni müşteri profiline son derece uygun. Dünya genelindeki turizm yatırımcıları da bu projemizi yakından takip ediyor." dedi.

 

Tarsus turizmde parlayacak

Projenin şehre kaliteli turizm alt yapısını kazandıracağını dile getiren Uzun, şöyle devam etti: "Bu proje ile Tarsus, Avrupalı turistlerin uğrak noktalarından birisi olacak. Proje, Mersin`i Doğu Akdeniz'in en önemli turizm merkezi konumuna taşıyacak. Ayrıca Tarsus'a ve nihayetinde ilimize, ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan büyük gelişmeler kazandıracak. Bölgede yapılacak otellerin en az 10 ay süresince hizmet vereceğini varsaysak, yüzde 65 dolulukta çalışsa bu tesislerde yıllık 1 milyon 800 bin konaklama yapılacak. 180 milyon Euro, 400 milyon lira yıllık, bu tesisler ciro yapacak. Bunun yanı sıra yılda bin ton kırmızı et, bin ton beyaz et, 12 bin ton yiyecek, 7 bin ton içecek tüketilecek. Yılda en az 10 bin ton sebze ve meyve tüketilecek. Bunları Tarsus ve Mersin karşılayacak."

 

10 bin istihdam

Milletvekili Uzun, yapılacak tesislerin istihdam ve gelir kapısı olacağına dikkat çekerek, "Mersin'de ve Tarsus'umuzda toplamda 37 bin 151 esnafımıza katkı sağlayacak bir yatırım. 10 bin kişi bu yatırımlardan evine ekmek götürecek. Sadece esnafımız değil, çiftçilerimizde bu ekonomik hareketlilikten payını alacak. Mersin ve Tarsus'u turizm pastasına kattık. Bölgeye yaptığımız turizm yatırımlarıyla bölgeyi cazibe merkezi haline getiriyoruz. Tarsus Turizm Gelişim Merkezi, Doğu Akdeniz turizminin ivme noktası olacaktır." ifadelerini kullandı.

 

Tarsus'u heyecanlandıran projeler

Uzun, Tarsus-Kazanlı Sahil Bandı Projesi dışında Kar Boğazı, Çukurova Havalimanı ve Lojistik Köy gibi dev projelerinin de olduğunu bu projelerin hayata geçmesiyle Mersin başta olmak üzere Tarsus ve Adana'nın ekonomisine büyük katkı sağlayacağını bildirdi. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir