• DOLAR 32.335
  • EURO 35.062
  • ALTIN 2308.378
  • ...
Kanalizasyon çalışmalarının yüzde 92'si tamamlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Kanalizasyon çalışmalarının yüzde 92 tamamlandığını belirten Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, yağmursuyu çalışmalarının da devam ettiğini ifade ederek, "Yapılan çalışmalarla 5.050 adet binanın kanalizasyon bağlantısı (29 bin metre), yeni yapılan şebekeye aktarılarak faaliyete geçirildi. Böylece 245 km kanalizasyon hattı parsel bağlantılarıyla birlikte tamamlandı" dedi.


Kaleönü, İnalı, Kültür, Recep Tayyip Erdoğan, Saray ve Karşıyaka Mahallelerinde şebeke hatlarının tamamının bittiğini ifade eden Atalay, "Atıksu Arıtma Tesisi ile Kaleönü Mahallesi arasındaki 800 mm. çapında ve 2.600 metre uzunluğundaki ana toplayıcı hat tamamlandı.


Kaleönü Mahallesinde 2 ayrı noktada Muş yolu altından geçen Yatay Delgi tamamlandı. Atıksu Arıtma Tesisinden Yeşilyurt ve Mirzan Mahallelerine giden 800-600-500-400 milimetre çapında ana toplayıcı hattın Yeşilyurt Mahallesine kadar olan kısmı (Askeri Bölgeden geçen kısım dahil) tamamlandı ve Yeşilyurt Mahallesinden Mirzan Mahallesine doğru şebeke yapımı devam ediyor. Burada 29.000 metre şebeke tamamlandı. Şebeke çalışmalarına devam ediliyor. Aşağı Çarşı içine giden ve derenin iki tarafına yapılan toplayıcı hattın tamamı bitirildi. Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi de yapılan ilave bir hatla sisteme entegre edildi" dedi.


245 km kanalizasyon hattı tamamlandı
Çalışmaların programın önünde yürüdüğünü belirten Atalay, "Düzağaç bölgesinde Muş Karayolu altından geçen Yatay Delgi bitirilmiştir. Atıksu Arıtma Tesisinden Düzağaç'a giden toplam 2.800 metrelik 800mm. toplayıcı hat tamamlanmıştır. Şehit Mustafa Gündoğdu Mahallesi'nde 4.000 metrelik şebeke tamamlanmış olup, TOKİ konutlarına giden 400 milimetrelik hat bitirilmiştir. Düzağaç Bölgesinde Devlet Hastanesi karşısında Kavşak geçişinde yapılan Yatay Delgi ile Yağmursuyu ve Atıksu geçişleri tamamlanmış olup, hastane önünden gelen yağmursuyu ve atıksu hattı Düzağaç kavşağında bacaya bağlanmıştır. Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi'nde atıksu ve yağmursuyu hatlarının % 100'ü tamamlanmıştır. 500-600-800 mm çapındaki ana taşıyıcı hatlar tamamlanarak devreye girdi. Yapılan çalışmalarla 5.050 adet binanın kanalizasyon bağlantısı (29 bin metre), yeni yapılan şebekeye aktarılarak faaliyete geçirildi. Böylece 245 km kanalizasyon hattı parsel bağlantılarıyla birlikte tamamlandı" diye konuştu.


Yağmursuyu çalışmaları devam ediyor
Kültür Mahallesi'nde Yağmursuyu hatlarının tamamlandığını belirten Başkan Atalay, "Yağmursuyu hattı kanalizasyon projesi kapsamında olup, 400 mm'lik borulardan başlamak suretiyle 1200 mm'lik boru çapına kadar beton ve betonarme borularla yağmursuyu hatları yapılarak derelere deşarj edilmektedir. Kültür Mahallesinde Yağmursuyu Kanalları tamamlanmış, Saray Mahallesinde Devlet Hastanesi önünden geçen 1000 milimetre ve 800 milimetre çapındaki yağmursuyu hattı bitirilmiştir. Bu bölgede atıksu kanalı çalışmaları yüzde 100 bitirilmiştir. Şehir Merkezine doğru yağmursuyu ve atıksu kanallarının yüzde 90'ı bitirilmiştir Toplamda 15 km yağmursuyu hattı tamamlanmıştır" şeklinde konuştu.(Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir